EVC MB1- Fortuna Wormerveer MB1

In de spits: Kim B., Annicka & Annemijn
Middenveld: Kim U, Nina & Daphne
Voorstopper: Britt
Achterhoede: Femke, Henriëtte & Nora
Doelverdediger: Fenna
Reserves: Famke, Iris & Noah
Met bovenstaande opstelling werd gestart met ouderwets mooi spel (goede combinaties van Annicka, Nina, Daphne, de beiden Kimmen & Annemijn). Annicka was steeds aanspeelbaar en kaatste met Nina of verdeelde de bal naar een van de buitenspelers of halven. Het was een lust voor het oog. Achterin hielden Britt, een uitmuntend voetballende Henriëtte (uit de MC1), Nora en Femke Fenna (ook MC1) uit de wind. De score werd geopend door Daphne die door Nina en Annicka de vrijheid kreeg om uit te halen. Enkele minuten later mocht Annicka, na alleen voor de keeper te zijn gezet door de dames om haar heen, rustig de bal inschieten; 2-0. EVC bleef combineren vlak voor het zestienmetergebied en Fortuna wist amper onder de druk uit te komen. Maar doelpunten vielen er niet. Wel een bal op de lat van Nina, Annicka in de handen van de keepster totdat Britt, na een minuut of twintig, de bal op 30 meter voor de voeten kreeg en de bal hoog de lucht in schoot. Dit ronde ding zou boven het doel besluiten naar beneden te vallen. Hier verkeek de doelvrouw van Fortuna zich lelijk op; 3-0. Meteen een moment om Iris haar rentree te gunnen. Haar goede spel was het volgende pluspunt voor niet alleen haarzelf, want door zeer hard te oefenen en te trainen heeft zij hiermee een revalidatie van 8 maanden afgesloten, wat op zich al een een topprestatie is, maar zal daarmee ook ons team op termijn weer versterken. Deze helft zouden de uitstekend spelende Annicka & Kim Bakker nog even wisselen met geweldig invallende Noah en Famke (beiden… Ook MC1). De rust werd met 3-0 bereikt.
Na rust werd op een iets minder hoog niveau gespeeld. Maar goed. Voor spanning zou Fortuna moeten zorgen. Dat gebeurde niet. Pas na een kwartier werd er weer een beetje gecombineerd op het niveau van de eerste helft; helaas nog niet gescoord. Dit gebeurde pas weer tussen de 20 e en 25e minuut toen Kim Bakker twee keer op dezelfde manier werd aangespeeld; via het midden links van het doel zodat ze hard kon uithalen. Dat betekende 4-0 & 5-0.
Het enige tegendoelpunt kwam tot ergernis van Fenna, die de hele wedstrijd nog niks te doen heeft gehad, in de laatste minuut tot stand. De spits van Fortuna kon alleen op onze keepster af, maar Fenna dwong haar tot schieten, vervolgens tikte Fenna de bal op de paal, waarna helaas de spits het fortuinlijkst was.
Al met al is 5-1 een prima stand en voorkomt dat we naast de schoenen gaan lopen.

Dames bedankt voor het oogstrelend mooie spel
Jullie trotse trainer
Vinzent

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …