EVC JO12-1 boekt belangrijke en prachtige zege op Always Forward JO12-5!

Always Forward JO12-5 – EVC JO12-1                   0-1 voor EVC JO12-1

 

De Mannen van EVC JO12-1 kennen een uitstekende start in de competitie. Dat mag de conclusie zijn na zeven speelronden waarin JO12-1 6x zegevierde en slechts tegen concurrent Beemster JO12-1 (nipt) verloor: in de Beemster werd het 5-4. In verliespunten staat Roodgroen echter gelijk met de Beemsterlingen. Wint Edam het inhaalduel dan is de stand volkomen in evenwicht.

De prachtige resultaten waren evenwel totaal niet verwacht. Nadat de teamindelingen voor dit seizoen bekend gemaakt waren, haakten enkele spelers af en was er qua spelersaantal een groot probleem. Gelukkig meldde zich nog een speler aan en kon toch gestart worden. Maar de spoeling is en blijft dun. Improviseren is een Vak! Ook op organisatorisch vlak waren er de nodige hoofdbrekens en slapeloze nachten: er was geen trainer en geen leider voorradig. Dankzij Rob Bakker en met name Robert Heuser en ondergetekende is dit probleem opgepakt. De ouders werden bijeengeroepen, de situatie uitgelegd en gelukkig kwam er een zeer positieve respons van die ouders! Schrijver dezes geeft nu trainen op maandag samen met Meer-dan-een-Assistent: Roy Eskes! De begeleiding/coaching op zaterdag is in handen van Jan Siegel, Niels Tuijp, Martin Prinsze (vlaggenist) en voorts heeft (een andere) Martin, vriend van Bonny (moeder van Mickey Ophuizen) een belangrijke rol in het coachen van de Mannen! Daarnaast mag terecht worden opgemerkt dat de support en belangstelling van de ouders meer dan goed is!

Een ander knelpunt was/is dat de KNVB nu niet meer werkt met (in dit geval) twee seizoenen D-pupillen maar met JO13 en JO12. Dit team (eigenlijk D4) is door EVC ingeschreven als JO12-1. Dat betekent dat alleen tegen 1e-jaars D-pupillen gespeeld wordt. Nadeel is: lenen uit JO13 mag niet (meer). Aan de KNVB was gevraagd om het team in een lage klasse in te delen.  In de competitie is dat inderdaad gebeurd maar in de beker bepaald niet. Zo moest in Wedstrijd 1 aangetreden worden tegen Wherevogels JO12-1. Dat is een selectieteam dat vorig seizoen E1 was. De EVC-spelers komen echter uit E4 en E5 .…. Ook Volendam JO12-1 en Monnickendam JO12-1 zijn bekertegenstanders ….. Tegen Volendam kon de D2 ingezet worden. Zaterdag staat Monnickendam op het programma. Die wedstrijd moet gewoon gespeeld worden. Dat is helaas niet anders. Maar in de competitie gaat het gelukkig crescendo: zes overwinningen en een doelsaldo van 41-14!!! Het spreekt voor zich dat de sfeer uitstekend is onder de spelers en begeleiding! De spelers … ze zijn nog niet genoemd maar hier zijn hun namen: Jim Siegel (k), Jozef Zegers, Kamal el Ouardiji, Jazz Tuijp, Bilal Mahssan, Mike Stokkel, Florentin Morina, Dean Eskes, Mickey Ophuizen, Thomas Bakker, Ben Venneman en Jorn Pistora!!!

Afgelopen zaterdag werd een uiterst belangrijke zege geboekt in de uitwedstrijd tegen concurrent Always Forward JO12-5. In Hoorn eindigde de meeslepend spannende match in 0-1 voor Roodgroen! Florentin Morina was helaas genoodzaakt af te zeggen (zeer tot zijn spijt) maar vanuit JO11-1 waren Timo Ooms en Tom Tierolf bereid om na hun eigen wedstrijd de Mannen van JO12-1 bij te staan. Een fraaie victorie en dolle vreugde was het resultaat van een uur lang keihard knokken en goed voetballen! Ook op de trainingen wordt hard gewerkt in een positieve sfeer waarbij er natuurlijk wel tijd is voor af en toe een dolletje. Voor de trainers Roy en Jan is het zo prettig werken.

Mannen, het gaat boven verwachting goed: ga zo door met en voor elkaar! Dan is en blijft het gewoon hartstikke leuk om te trainen en te spelen en is het ook voor jullie grote schare begeleiders enorm fijn! Heel veel succes en plezier!

 

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …