Grasshoppers MD1 – EVC MD1 : 3-4!

Afgelopen zaterdag op papier de belangrijkste wedstrijd van de voorjaarscompetitie.
Grasshoppers was in de najaarscompetitie ook ongeslagen kampioen geworden, dus het beloofde spannend te worden.
Vooral omdat 1 spits nog niet kon voetballen (beterschap Liz!) en onze andere spits met een gekneusde elleboog zat (jij ook beterschap Zylvie!).

Nadat eerst de wedstrijd de avond ervoor een half uur was verschoven, bleek bij aankomst dat de voorafgaande wedstrijd ook nog eens was uitgelopen. Nog een kwartier extra wachten (lees: warm spelen) dus.
De wisselcoach had een snipperdag, dus het wisselbeleid was een beetje afwijkend evenals sommige posities.
Meteen na de aftrap bleek dat Grasshoppers niet voor niks ongeslagen was, ze speelden heel goed samen en waren fysiek ook duidelijk aanwezig.
Onze verdediging werkte hard, maar er kon niet worden voorkomen dat Grasshoppers als eerst de nul van het bord werkten.(weliswaar eigen doelpunt uit een corner, maar hij telde net zo hard..)
Het bleef worstelen de eerste helft, al deden we het toch niet slecht maar het “liep” gewoon niet zo.

In de rust maar even aan de limo en even de suikerspiegel omhoog brengen.

De tweede helft hadden we de (bij de toss gekozen) wind mee, en begonnen we direct te knallen.
Ik weet niet wat er in de limonade zat, maar opeens lukte het allemaal een stuk beter.
al na enkele minuten viel de gelijkmaker uit een corner: 1-1.
Even daarna kregen we door een handsbal in het strafschop gebied een onverwachte maar niet minder verdiende penalty.
Anne nam hem hard maar koelbloedig, en voor het eerst hadden we de voorsprong: 1-2.
Na een wissel was Danique, die hard werkte aan de linkerkant, een plaats naar voren opgeschoven als linksvoor.
Dit bleek niet onverdienstelijk, ze bouwde onze voorsprong nog een puntje uit: 1-3.
Ondanks het harde werken van de verdediging kon de 2-3 niet voorkomen worden.
Dan volgt een omstreden penalty tegen, volgens de (verder prima fluitende) scheids werd een bal op de borst aangenomen gezien als hands: 3-3, ondanks dat Naoael wel in de goede hoek zat.
De winnende werd gemaakt door gelegenheids-invalster Noah (vanwege onze geblesseerde spitsen), in de laatste paar minuten mocht ze nog even meedoen met een mooie treffer als resultaat: 3-4.
Hard gewerkt allemaal, de trainers zijn trots op jullie!

Zie jullie dinsdag weer, bij de training.