EVC JO13-1 – Zaanlandia JO13-2 : 5 – 1

Afgelopen zaterdag weer eens thuis, tegen onze achtervolgers in de competitie, Zaanlandia.
Iedereen was weer present, en gemotiveerd. Dit zouden we terugzien in de wedstrijd, er werd goed gevoetbald.

De eerste helft werd er goed gestreden om de bal, maar ook Zaanlandia ging het niet kado geven.
Al snel in de eerste helft is het Alan die de voorzet van Faye binnen werkt, 1-0!
Dat geeft een beetje vertrouwen en rust, en dit was ook te zien in het spel.
Toch moesten we stevig in de verdediging maar dat kunnen we! Ook keeper Youri werd goed bij het spel betrokken, met (soms beetje te zachte..) terug-speel-ballen, zodat het overzicht werd bewaard.
Er werd redelijk goed op balbezit gespeeld, alleen konden we dit werk niet omzetten in punten.
Aan het einde van de eerste helft stuurt Joey Faye diep, die beheerst afmaakt, 2-0 … dachten we.
De Zaanse grensrechter vond het echter buitenspel, dus bleef de rust stand 1-0.

Na de rust hervatte we het spel weer, maar nu begonnen we wat meer druk te zetten, en lukte er ook meer.
Dit was terug te zien in de scores..
De tweede 2-0 kwam snel van Simon, die een goede corner binnen kopte.
Daarna gingen we door, wederom Simon schiet mooi van rechts in de kruising, 3-0. (mooi buiten aangespeeld vanuit het middenveld)
Na mooi opkomen over de linkerflank en doordraaien naar rechts wordt Ryan neergelegd binnen de 16, penalty..
Joey schiet beheerst binnen..4-0.
Dan is het Zaanlandia die toch nog scherp een ongelukkige bal van de verdediging onderschept en meteen benut, 4-1.
We laten ons echter hierdoor niet van de wijs brengen, en in de laatste minuut schiet Alan er nog een puntje bij, 5-1!
Goed gespeeld jongens en meisje, jullie hebben goed opgelet bij de training!

Ondanks dat iedereen goed gespeeld heeft, wil ik vandaag Timo er even extra uitlichten voor zijn uitstekende verdedigingswerk, goed gedaan.

Volgende week weer uit, tegen ZOB, die vlak boven ons staat. Spannend!