Marken MC1 – EVC MC1 4-4

Met de laatste overwinning op Marken voor de winterstop reisden we af naar het voormalige eiland in de Zuiderzee. Voorafgaand aan de wedstrijd, was er enige scepsis bij de meiden of het wel door ging vanwege de kou en regen. Nadat ondergetekende zelf met SV Marken had gebeld om te horen of het door ging, waren de dames van de MC1 ervan doordrongen dat ze echt de natte en koude wei in moesten. Zonder Noah Suurmond die vandaag virtueel aan het schieten was op haar doel en Charlotte Bakker die ziek was, moest de wedstrijd gaan beginnen. Met wat omzettingen in de verdediging startte we deze toch wel belangrijke wedstrijd. De aftrap werd genomen en werd het al snel duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren en de Marker defensie sterk stond. Marken was krachtig, maar EVC technischer, wat ook na ongeveer een kwartier met een doelpunt. Henriette Veerman maakt zich aan de rechterkant vrij van een aantal spelers en gaf een voorzet die Esmee Dijkman fraai met buitenkant rechts afrondde. 0-1. Dit gaf hoop, moed en wat lucht…. Echter heeft Marken eerder bewezen dat ze bezitten over veerkracht en werd het al snel 1-1. EVC was gewaarschuwd en bleek ook (veer)kracht te bezitten. Voetballend werd er in middenveld erg goed opgebouwd door Denise Latdorp, Jamila Yachou, Famke Stuijt en Roos Treuren. Hierdoor ontstond er mooi samenspel, waarbij Famke een mooie pass op Esmee gaf die de bal meenam het 16 meter gebied, keek en de bal goed afrondde. 1-2. Weer opluchting en de meiden hadden er zin in. EVC rook dat er meer in zat en was het Famke de bal met een fraai schot in de bovenhoek de stand op 1-3 zette. Dit was de ruststand en in de kleedkamer zij de trainer. I quote: ‘dames we hebben nog niet gewonnen he’ Marken is net het Duitse elftal. Daar heb je pas van gewonnen als ze omgekleed thuis zitten. Met dit in het achterhoofd begonnen we aan de tweede helft. Marken liet zien dat ze zeker niet van plan waren te verliezen vandaag. Voetballend was EVC nog steeds beter, maar Marken won de meeste fysieke duels en waren gretiger op en voor de bal. De verdediging met Chelsea Jonker, Melissa Sier, Tessa de Jong als gelegenheids laatste man, Jasmijn Stam en Eva de Boer werden keer op keer op de proef gesteld en hielden stand. Vooral Tessa als laatste man had nagenoeg elke bal die Marken (vaak) door het midden roste. Eva had haar handen val aan een snelle rechtsbuiten, maar hield haar goed in bedwang, waarbij Chelsea en Melissa het op moesten nemen tegen een razendsnelle rechtsbuiten die belangrijk was voor Marken. Zij was het ook die de bal goed voorgaf en Marken 2-3. Nu ging Marken los, maar vergaten dat EVC een voorhoede hadden die ook gedreven was om te scoren. Selena Verhoek, Fay Brommersma die beide van de zijkanten goed opkwamen, maar ook goed verdedigd werden. Het was Famke die in het midden doorbrak en met een draag, hard en laag schot de keeper passeerde 2-4. Nu dachten we toch echt te gaan winnen hier. Maar zoals al eerder was gezegd. Marken geeft niet op en dat was goed zichtbaar. Zij gingen in de hoogste versnelling en bleven de verdediging van EVC teisteren. Dit hiel lang stand, maar kon niet worden voorkomen dat Marken de 3-4 aantekende. Nu was het alle hens aan dek met nog 5 minuten te spelen werden de voorhoede spelers van EVC verzocht mee te verdedigen hetgeen zij ook deden. Bij de vele aanvallen van Marken raakte Tessa geblesseerd en moest noodgedwongen het veld verlaten. Met nog 2 minuten te gaan lukte het Marken letterlijk in de laatste seconden van de wedstrijd de gelijkmaker te realiseren met een prima doelpunt werd de eindstand 4-4. Al met al moet gezegd worden dat dit gezien het spelbeeld terecht was. Dames ik ben trots op jullie en wil jullie bedanken voor de prima inzet en beleving deze wedstrijd. 