EVC JO9-1 verliest ook 3e competitiewedstrijd

EVC JO9-1 – De Zouaven JO9-1 2-8 (2-3) 24-3-2018

Vandaag stond de wedstrijd tegen de Zouaven op het programma. Zouaven is afkomstig uit Grootebroek en is de club waar de broertjes De Boer hun voetballoopbaan begonnen.
Zonder Lars die met de JO10-1 meeging kon de match beginnen op ons vertrouwde D-veld onder spelbegeleiding van Bjorn Alberts.

Het begin was niet goed. Zouaven begon overdonderend en EVC had er geen antwoord op. Al vrij snel stond het 0-2. Het was aan Keeper Steven te danken dat er niet meer doelpunten kwamen. Vlak voor de time-out werd het nog 0-3. Via Tygo en Yannick kregen we ook nog wat mogelijkheden. Tijdens de time-out gaf coach Wilco de nodige aanwijzingen zoals agressiever de duels aan te gaan. Onze jongens gaven hier gehoor aan want Zouaven werd teruggedrongen en er kwamen genoeg kansen. Uit een mooie actie op rechts gaf Yannick de bal voor waar Bram tegen de bal kon aanlopen en de 1-3 maakte. Verdedigend stond het goed met vooral Casper, Tijn en keeper Steven. Vlak voor de rust schoot Yannick de aansluittreffer binnen 2-3.

In de 2e helft begon Zouaven weer goed onder aanvoering van hun beste speler (traint bij AZ) en kon Steven 2x de gang naar het netje maken 2-5. In tegenstelling tot de 1e helft speelde EVC vanaf het begin goed mee en ontstonden er kansen vooral voor onze “bomber” Tygo en Tijl. Helaas lukte het niet om te scoren, wat Zouaven wel lukte. Verdedigend werd er hard gewerkt, want als Steven was gepasseerd stond Yannick er nog om 2 ballen van de lijn af te halen. De eindstand was 2-8, gezien de kansen voor EVC was bijvoorbeeld een 5-8 een reëler beeld van de wedstrijd geweest.

Volgende week een toernooi bij Always Forward in Hoorn en op 7 april spelen we tegen FC Purmerend JO9-2 uit.