Verdiende zege van EVC JO12-1 tegen SDW JO12-1 in laatste wedstrijd najaarscompetitie!

SDW JO12-1 – EVC JO12-1 (1-1, rust) 2-5 voor EVC JO12-1
(19-1-2019, 11e wedstrijd nacompetitie, seizoen 2018-2019)
Met twee oefenwedstrijden in het nieuwe jaar in de benen reisde EVC JO12-1 af naar Amsterdam-West voor het treffen met SDW JO12-1. Het betrof de laatste wedstrijd in de najaarscompetitie waarin Roodgroen – bij winst een – degelijke en verdiende – middenmootpositie kon veroveren. SDW, de club van de oud-internationals Rob en Richard Witschge, was voor de onzen een onbekende tegenstander want we hadden niet eerder de degens gekruist. Zonder ondergetekende maar met de coaches Jacco Steur en Epco Gedikink én alle spelers (doelman Tygo Gedikink, Zuhair Aitabdellah, Tim Steur, Tim Knegt, Victor Surie, Mahmoud Harah, Niek Pistora, Jesse Joosten, Mike Latdorp en Rick van Velden) trapte Edam af op het goed bespeelbare veld op Sportpark Spieringhorn. Beide teams bleken aardig aan elkaar gewaagd en pas in de slotfase van de eerste helft kwamen er barstjes in de status quo. SDW wist de openingstreffer te produceren in minuut 27 (1-0). Op slag van rust, minuut 30, zette Mahmoud voor en tikte Mike 1-1 tegen het net. Twee minuten na de thee passte Victor de bal precies in de loop van Rick en die deed het leder met een prachtige curve in de rechterbovenhoek belanden (1-2). EVC mocht vijf minuten genieten van de voorsprong maar toen sloeg SDW terug (2-2). Roodgroen toonde echter veerkracht en vechtlust en ging vol voor de victorie. In de 45e minuut knalde Tim Steur de bal snoeihard tegen de lat maar Jesse was alert: hij tikte de terugspringende bal heel beheerst tegen de touwen (2-3). Inmiddels had Tim Knegt nekklachten en moest Victor diens positie waarnemen. Het spelbeeld veranderde echter niet: EVC joeg op de vierde treffer. Met nog tien minuten op de klok stond Tim Steur aan de basis van de 2-4: hij leverde de assist en Mike schoot raak. Vlak daarna was de wedstrijd helemaal gespeeld want Mike scoorde ‘op voorzet’ van Rick (2-5). Zo behaalde EVC een zeer verdiende overwinning! Een pluim voor alle spelers voor deze fraaie prestatie! Een woord van dank voor Jacco en Epco voor het waarnemen van de honneurs!