OVERZICHT DAMES EN MEIDEN EERSTE SEIZOENSHELFT

Zoals gebruikelijk hierbij een overzicht van de prestaties van alle dames en meidenteams van EVC van de eerste seizoenshelft. Uiteraard zijn nu ook weer alle uitslagen en doelpunten genoteerd. De hoofdtrainer/coördinator is gematigd tevreden, want het gaat niet slecht, maar kan altijd beter.
EVC VR1 : het vrouwenteam speelt een volledige competitie in de 4e klasse. Door teveel blessures en afzeggingen speelde deze ploeg van trainers Rolph Meijer en Klaas-Jan Kalk, keepsters trainer Arthur Polman en leidster/verzorgster Greet Langkemper zelden in dezelfde formatie, waardoor vaste patronen er niet ingeslepen konden worden en dure punten werden verspeeld. Diverse jeugdspeelsters beginnen zo langzaam maar zeker vaste invalsters te worden en zij doen dat graag en goed, maar het is natuurlijk niet echt de bedoeling. Ook is de lijst met jeugdige debutanten weer langer geworden : Annabel Wansink (MA1), Nora Kramer (MB1), Noah Suurmond (MC1) en Famke Stuijt (MC1). Dus wat betreft de toekomst zit het wel goed, want talent genoeg in de jeugd.
In de bekerpoule werd na een nederlaag bij sv De Meer wel twee maal thuis gewonnen van Tos Actief en Marken, maar dat was niet toereikend om de knock-out fase te bereiken.
De competitiestart was matig. Bij DZS werd verloren en in Edam was DSS te sterk. Thuis werd gelijk gespeeld tegen Tos Actief, waarna een dramatische nederlaag volgde bij Blauw Wit (W). Toen begon het te draaien en leek de boel weer op de rails. Bij het sterke Diemen werd gelijk gespeeld, waarna overwinningen volgden op Waterwijk (thuis), Jong Holland (uit) en Roda’23 (thuis). Maar helaas stokte de doelpuntenmachine en werd er onnodig verloren in en van Marken en thuis tegen DZS. Er spelen slechts tien teams in deze competitie, dus EVC is al over de helft van het aantal te spelen duels en is terug te vinden op de achtste plaats. Dit is veel te laag, maar wij zijn ervan overtuigd dat er nog zat punten zullen volgen en behoud voor de 4e klasse simpel moet lukken.

EVC MA1 : dit team speelde de najaarscompetitie in de 2e klasse en had het zwaar. Dit had mede te maken met het feit dat de ploeg regelmatig incompleet was. Er werd thuis verloren van DEM, Jong Holland, DSS MA2, Kolping Boys, HBC, en Berdos. En ook nederlagen in uitwedstrijden tegen WSV’30, Reiger Boys en United/Davo lieten EVC puntloos, maar gelukkig werd er in een spektakelstuk bij DSS MA3 toch nog een keer gewonnen. Hierdoor is de ploeg van trainer Mark Duif en leidster Carla Duif elfde geworden van de twaalf en bevat de poule in de voorjaarscompetitie normaliter wat meer gelijkwaardige tegenstanders.
Het bekertoernooi was ook snel over, want Volendam en Kwiek’78 bleken te sterk in de poule.

EVC MB1 : in de 2e klasse najaarscompetitie werd weer meegedaan om de prijzen, maar de ploeg werd geteisterd door blessureleed. Ook een plotseling gestopte keepster leverde geen bijdrage aan de kansen op de titel. Invalsters uit de MC1, MD1 en dispensatie speelsters uit de VR1 moesten regelmatig het team aanvullen. De bekerpoule werd niet overleefd. Met thuiszeges op WMC en Flevo was EVC goed op weg, maar een nederlaag bij DESS deed onze meiden de das om.
In de competitie werd driemaal verloren : uit tegen KFC, Hercules Zaandam en Fortuna Wormerveer. Alle vijf thuisduels werden gewonnen : De Rijp, Uitgeest, Assendelft, Purmerend en Purmerland. En uit werd gewonnen bij WSV’30 en Marken. Dit alles leverde een vierde plaats op van de elf. Slechts een puntje achter nummers twee en drie. Na de winterstop dus een leuke en sterke voorjaarscompetitie voor het team van trainers Vinzent Nieuwenhuizen en Rolph Meijer en leider Gert-Jan Nordmann.

EVC MC1 : een talentvolle mix van ex MD1 en MD2 speelsters, aangevuld met twee meiden, die jaren bij de jongens hebben gespeeld. Door heftig puberaal gedrag was het in het begin lastig om de zaak in het gareel te krijgen. Helaas hield trainer Nico Verhoek het eind november voor gezien, maar in de personen van Harry Dijkman, Viola Kemper en Rolph Meijer zijn er voldoende trainers bij betrokken. En ook leider Frank Bakker levert een welkome bijdrage aan de rust in en rond het team. In de bekerpoule werd al bewezen dat EVC een goede ploeg is. Met zeer ruime overwinningen op Sporting Andijk, West Frisia en ALC was de poulewinst en plaatsing voor de knock-out fase een feit.
In de competitie werd terecht verloren in Volendam, maar de nederlaag bij SDZ was niet nodig, net als het gelijke spel thuis tegen Marken. De overige acht duels werden echter keurig gewonnen. In Edam werden Tos Actief, Waterwijk, IJburg, Meteoor en Wherevogels aan de zegekar gebonden. En dit lukte uit bij OSV, Marken en Tos Actief. Hierdoor eindigde de MC1 op de derde plaats van de tien clubs en gaat een mooie, maar zware voorjaarscompetitie tegemoet.

EVC MD1 : een mix van potentiële toppers uit de voormalige MD1 en MD2 in de 2e klasse. In de bekerpoule bleek al dat trainers/leiders Peter Suurmond en Nico Klouwer de jongedames goed aan het voetballen kregen. Zeer overtuigende overwinningen op West Friezen, Spartanen en Jong Holland leverden poulewinst en plaatsing voor de knock-out fase op.
De competitie begon met een ruime thuiszege op Kolping Boys, maar daarna werd een onnodig gelijkspel weggegeven bij Purmersteijn. Maar toen begon de machine te draaien en werden alle overige duels gewonnen. Thuis tegen DEM, VIOS-W, Duinrand S, Zeevogels en LSVV. En uit bij ADO’20, Kwadijk, SDOB en HSV. Door deze resultaten kon er uit tegen Westzaan een fantastisch kampioenschap behaald worden. Door de zenuwen leek het veelvuldig scoren ineens niet zo makkelijk meer en dreigde het op een doelpuntloos gelijkspel uit te draaien, maar in de allerlaatste minuut was het toch raak. Van de veertien teams eindigde de MD1 dus op een prachtige eerste plaats : Kampioen !! De laatste wedstrijd thuis tegen Limmen in januari is dus niet meer van belang voor de eindstand, maar wel voor de ongeslagen status. Het is te hopen dat er in de voorjaarscompetitie sterkere tegenstanders op het veld staan, want dat bevorderd de weerstand en de kwaliteit.

EVC ME1 : een mix van meisjes, die al bij de jongetjes gespeeld hadden en nieuwe leden. Uiteraard had deze op half veld spelende 2e klasse ploeg van trainers/leiders Patric Boes en Ibrahim Rezzak het niet makkelijk met veel onervaren speelsters. Maar de sfeer was prima en diverse nieuwe leden meldden zich, waardoor het team nu uit haar voegen barst. De ijzersterke bekerpoule met Volendam, Marken en Oosthuizen leverde logischerwijs drie verliespartijen en uitschakeling op.
In de competitie werd acht keer verloren : thuis van Blokkers, Succes en Winkel en uit bij Beemster, Dindua, Spartanen, Spirit’30 en West Frisia. Maar het eerste en enige gelijkspel, uit bij RKEDO, voelde heerlijk. En de twee keurige thuisoverwinningen op Oosthuizen en Westfriezen leverden natuurlijk helemaal enorm feestgedruis op. Deze zeven verzamelde punten zorgden ervoor dat de ME1 op een tiende plaats eindigde en twee ploegen achter zich wist te houden.
NB : de coördinator houdt alleen de statistieken en goalgetters bij van teams die op een groot veld spelen, dus niet van de ME1.

Topscorers eerste competitiehelft (inclusief treffers als invalster in een ander team) :
23 doelpunten : Liz Kemper, Faye Suurmond
19 doelpunten : Irene Tol, Esmée Dijkman
18 doelpunten : Kim Bakker, Henriëtte Veerman
16 doelpunten : Noah Suurmond, Selena Verhoek
15 doelpunten : Famke Stuijt
13 doelpunten : Holly van Berkel, Zylvie van de Pol
11 doelpunten : Tessa de Jong
10 doelpunten : Vérouschka Petrovic
9 doelpunten : Selma Evrengün, Anne Klouwer
8 doelpunten : Fay Brommersma, Femke Dijkhuizen
7 doelpunten : Jennifer Scheers
6 doelpunten : Anne Prinsze, Annemijn Westerneng
4 doelpunten : Daphne de Groot, Esmée Kaan, Mei-Lan Ooms
3 doelpunten : Marieke van Straaten, Nina de Groot
2 doelpunten : Paola van Daalen, Celine Vink, Annicka Kuipers, Kim Uijlenhoed,
Sam Hennis, Jasmijn Stam
1 doelpuntje : Viola Kemper, Kelly Groot, Noortje Kunst, Debby van den Berg,
Jamila Yachou, Rachael Nieuwkoop

Speciale scores :
3 treffers in een wedstrijd : Irene Tol (4x), Kim Bakker (2x), Vérouschka Petrovic,
Anne Prinsze, Tessa de Jong, Esmée Dijkman, Faye Suurmond,
Zylvie van de Pol, Anne Klouwer, Mei-Lan Ooms
4 treffers in een wedstrijd : Faye Suurmond (3x), Selena Verhoek, Esmée Dijkman,
Henriёtte Veerman, Fay Brommersma, Liz Kemper,
Holly van Berkel, Femke Dijkhuizen, Anne Klouwer
6 treffers in een wedstrijd : Selena Verhoek, Henriёtte Veerman

NB : goals scoren is leuk en belangrijk, maar net zo belangrijk voor een team zijn alle speelsters, die niet hebben gescoord en natuurlijk de keepsters.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …