B2 wint voor de vijfde keer op rij

EVC B2 – Kwadijk B1: 5-0

De jongens waren scherp in de warming-up en daardoor begonnen ze scherp aan de wedstrijd. Dat bleek al na vijf minuten, toen Noah op links goed doorbrak en Marc de voorzet net te ver achter zich kreeg om binnen te tikken. Meteen daarna werd Sjors op de proef gesteld met een hard en hoog schot van grote afstand. Met een zeer fraaie snoekduik plukte hij de bal uit de lucht. Hij klemde de bal en daarmee was het een redding uit het boekje. Omdat de 0-1 niet viel, ging EVC er nog meer in geloven. Nadat Marc in het strafschopgebied was gevloerd, benutte Sam zijn tweede penalty in deze competitie. Toen Marc niet zo lang daarna mooi binnenschoot, was de wedstrijd gespeeld. De spelers van Kwadijk lieten de koppies wat hangen. Voor rust haalde Emiel nog een keer uit, maar de keeper van Kwadijk ranselde de bal uit het doel.
De tweede helft was gezapig, zeker omdat de zon de spelers wat loom leek te maken. Max legde goed af op Noah, die met een bekeken en geplaatst schot links van de keeper de 3-0 aantekende. Een vrije trap van Sam werd van richting veranderd: 4-0. De in slaap sukkelende toeschouwers veerde op bij een verwoestend schot van Marc in de linker kruising: 5-0.
Vaak staan de doelpuntenmakers in de schijnwerpers, maar laten we niet vergeten dat Simon wederom zonder morren en probleemloos op drie posities heeft gespeeld (rechtshalf, rechtsbuiten en linksback). Of dat de achterhoede (Emiel, Teijn, Philip en Thijn) foutloos speelde. En dat het middenveld zich ook zonder Sam goed staande hield (Jan, Alvar en Laurens). Of dat Timon steeds van achteren geduwd werd en niet klaagde. Kortom, het hele team verdient een pluim. De sfeer na afloop was goed. Het was zo gezellig, dat Sjors de wastas vergat en iemand per ongeluk Emiels voetbalschoenen in zijn tas heeft gestopt.
Volgende week HSV uit. Met de instelling van vandaag zie ik dat met vertrouwen tegemoet.
Man of the match: Sjors.