EVC MC1 – Marken MC1 2-3

Vandaag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma tegen het altijd lastige Marken. De meiden van EVC waren bewust van het feit dat er gewonnen moest worden of mimimaal gelijk spelen om de koppositie te behouden. Dat sommige meiden zenuwachtig waren was duidelijk merkbaar. Bij aanvang was het duidelijk dat beide partijen aan elkaar gewaagd waren. Het spel ging over en weer en was er licht overwicht voor Marken. Voor de voorhoede was het lastig voetballen en werden Noah, Henriette, en Selena goed verdedigd door de Marker defensie die met toch wel echte Markerberen de boel op slot hielden. De spaarzame uitbraken van Noah werden door haar omgezet in goede en harde voorzetten, maar werden helaas geen doelpunten. Op het middenveld was het echt buffelen voor Denise, Famke en Roos. Het was mooi om te zien hoe EVC elkaar goed wist te vinden, maar Marken bood hier goed tegenstand. Zij waren fysiek ook een stukje sterker en dat maakte dat ze meer en meer aandrongen bij onze achterhoede, waar Eva, Charlotte, Melissa en Jasmijn het zwaar hadden, maar stand hielden. Fenna werd een paar keer op de proef gesteld, en hield haar doel schoon. Na 17 minuten kwamen Jamila, Chelsea en Esmee in het veld voor Denise, Selena en Roos. Voor de rust werd het aan beide kanten nog een keer gevaarlijk, maar wist niemand te scoren. Eva moest helaas worden gewisseld omdat ze duizelig was, wat niet gek is, want Eva had het zwaar met de rechtsbuiten van Marken. In de rust de dames gecomplimenteerd op de inzet en het spel. Met wat omzettingen waardoor Henriette en Famke beide op het middenveld kwamen te voetballen, kwam er meer druk vanuit het midden naar voren bij Marken. Echter wisten we de kansen nog niet te verzilveren. Helaas moesten we uit een corner van Marken het eerste tegendoelpunt incasseren en met een frommelgoal was de stand 0-1. EVC moest nu echt aan de bak en dat was ook zichtbaar. Gedreven als de meiden waren werd de druk groter op het Markerdoel en uit een corner voor EVC was het Jamila die de teruggevallen bal geweldig goed inschoot en de belangrijke gelijkmaker maakte 1-1. Niet veel later was het geluk weer aan de zijde van Marken, omdat een verdedigster onfortuinlijk hands maakte en we een penalty tegen kregen. Deze werd goed benut en keken we weer tegen een 1-2 achterstand aan. Inmiddels was het zonnetje doorgebroken en werd het goed warm, wat ook zijn weerslag had op de spelende meiden. Toch wist EVC kort na de penalty wederoom de gelijkmaker te maken. De bal werd vanaf recht de 16 ingebracht en was het Famke die op doel schoot, maar de keeper goed weerde in de rebound rondde Henriette fraai af. Pfff het was weer gelijk. Nu zo houden of uitbreiden en werd deze wedstrijd een mentaal en fysiek zwaar. De toch wel krachtige Marker meiden bleven aanvallen en drukken op het doel van EVC, maar voorkwam Fenna met een paar fabuleuze reddingen een voorsprong van Marken. Uit een goed opgezette aanval van Marken werd de bal diepte ingestuurd en versnelde de spits goed. Fenna kwam goed uit, maar was de spits net iets sneller en omspeelde Fenna, waarna zij de bal afrondde. Wederom een achterstand en dan wist EVC er nog in de laatste 10 minuten het beste van te maken. Met een paasr mooie voorzetten en corners leek het of de gelijkmaker er weer aankwam, maar dat lukte helaas niet en was het dit keer Marken die de beter was. We staan nu quitte met Marken 4 westrijden waarvan beide een keer gewonnen en gelijk.. Marken staat in punten gelijk, maar op doelsaldo boven ons. We moeten de laatste wedstrijden dus veel scoren en winnen, maar dat kunnen jullie. Dames het was een mooie strijdlustige wedstrijd met dit keer een verdiend winnend Marken..