EVC MC1 – Waterwijk MC2 4-0

Vandaag stond de tweede competitiewedstrijd gepland tegen Waterwijk uit Almere. Het was mooi voetbalweer en de dames van de MC1 waren dan ook van plan een mooie wedstrijd neer te zetten. Vanaf het begin is het even aftasten tegen de iets fysiek sterkere meiden van Waterwijk, maar al gauw bleek het spel van EVC de betere er werd goed gecombineerd op het middenveld wat resulteerde in pass op rechts naar Fay die de bal voortrok. In de scrimmage voor de goal was de keeper niet zeker en dat werd afgestraft door Esmee 1-0. De meiden van Waterwijk werden wat feller en bij vlagen wat gemeen, wat goed opgemerkt werd door de scheidsrechter die daar een aantal vrije trappen voor moest geven aan EVC. Het spelbeeld was wel eenrichtingsverkeer richting het doel van Waterwijk, die overigens een zeer goede keepster hadden. Echter kon zij niet voorkomen dat Selena de 2-0 aantekende en met deze stand gingen we dan ook rusten. In de rust de meiden gecomplimenteerd op het goed samenspel en beleving. Dit werd volgehouden in de tweede helft en was het combinatiespel van EVC oogstrelend. Ook het publiek werd steeds enthousiaster en de keeper van de tegenstander was de uitblinker, want zij hield veel doelpogingen tegen. Het middenveld van EVC stond goed en sterk en was er veel balbezit. Daarom was het voor de keeper onmogelijk om de vele pogingen op haar doel te keren. Door een prachtige combinatie tussen Denise en Fay die Famke in stelling bracht en schitterend afrondde. Het spel was nu echt gespeeld en mocht EVC ook nog de 4-0 maken door een mooie rush van Selena die de bal in de verre hoek schoot. Dames wederom goede prestatie en volgende week de kraker tegen Volendam.