9-1, oefen: EVC B1 – FC Uitgeest B1 2-2 (1-1)

De feestdagen zijn voorbij, de trainingen zijn weer begonnen, maar de competitie voor EVC B1 start pas weer op 13 februari. Tot die tijd spelen we oefenwedstrijden en afgelopen zaterdag stond de eerste uit een reeks van 5 op het programma, de thuiswedstrijd tegen hoofdklasser FC Uitgeest B1. Gelukkig zijn we ook weer bijna compleet, want op Brian Rossenaar na is iedereen weer herstelt van zijn blessure. Verder sloten vandaag Alvar van der Spek en Noah Rutten van de B2 aan.

Het is altijd even afwachten hoe het loopt na een paar weken zonder voetbal en pas 2 trainingen, maar de B1 bleek geen last te hebben van een ‘koude start’. FC Uitgeest werd de eerste 25 minuten helemaal weggespeeld en kwam er eigenlijk niet aan te pas. Het enige dat er bij EVC aan ontbrak was het maken van doelpunten. Prima spel leverde een hele rits aan kansen op, maar we kregen de bal maar niet tussen de palen. Daarbij moet gezegd worden dat FC Uitgeest een meer dan uitstekende doelman had, die telkens in een 1 tegen 1 als winnaar uit de strijd kwam. Net toen het EVC-offensief wat wegebde viel alsnog de dik verdiende 1-0. Mitchell Rossenaar haalde van een meter of 25 vol uit en pegelde de bal op de lat. Aaron Lacunes pikte de terugspringende bal op en schoof beheerst binnen. Vanaf de aftrap viel bijna de gelijkmaker, maar doelman Mike van Wees is dit seizoen door de keepersschool en keeperstraining met reuzensprongen vooruitgegaan en behoedde ons voor de gelijkmaker. Die viel toch toen we bijna op slag van rust een (makkelijk) gegeven vrije trap tegen kregen. Op een meter of 20 van het doel, mikte een FC Uitgeest-speler de bal in de hoek, waar Mike met een fraaie duik de bal in eerste instantie nog wist te keren. In de rebound was hij echter kansloos, 1-1.

In het begin van de tweede helft waren de teams aan elkaar gewaagd en echt grote kansen voor beide doelen bleven uit. Alvar profiteerde bijna van slecht wegwerken van de FC Uitgeest-doelman, maar zijn inzet verdween net langs de verkeerde kant van de paal. De laatste 20 minuten waren toch weer voor EVC. Aaron was al een paar keer op randje buitenspel (terecht) afgevlagd, maar met nog een kwartier op de klok kon hij alleen op de doelman afgaan. Johnny Latdorp was goed meegelopen en toen Aaron voor de doelman de bal breed legde schoot Johnny simpel binnen, 2-1. Direct daarna had Aaron de 3-1 op zijn schoen toen hij wederom alleen op de doelman afging, maar ook nu kwam deze als winnaar uit de strijd. Terwijl de slotminuut al liep mocht EVC een hoekschop nemen. In een korte variant verspeelden we de bal en FC Uitgeest kon counteren, omdat we met te veel spelers vooruit waren. Dat leverde voor de bezoekers een hoekschop op die er wat knullig in ging. Eindstand 2-2. Balen van de gelijkmaker, maar een leuke en nuttige oefenwedstrijd tegen een leuke tegenstander.

Volgende week zondag oefenen we uit tegen hoofdklasser FC Purmerend B1, veel succes!