DCG E2 wint van EVC E1

DCG E2 – EVC E1 (1-0, rust) 4-2 voor DCG E2

(9-4-2016, 5e wedstrijd competitie fase 3, seizoen 2015-2016)

Door Combinatie Groot E2 was de vijfde tegenstander in fase 3 van de competitie in de hoofdklasse voor EVC E1. De Roodgroenen gingen aan kop samen met HSV E1 en Buiksloot E2 maar de wedstrijd tegen de Amsterdammers uit Ookmeer werd vooraf bestempeld als cruciaal in de strijd om de titel. Zonder (Patrick) Wissels en wissels werd koers gezet naar het gezellige complex van DCG waar aan de ene kant typisch grootsteedse flats te zien waren en aan de andere kant een karakteristieke Hollandse molen. Onder fraaie weersomstandigheden startte Roodgroen met veldspeler Sajad Rahimzadeh op doel en met de veldspelers Mika Heuser, Niek de Hoop, Koen Berends, Bink Mulder, Colin Molenaar, Gene Brandt, Daoud Ikhlifen, Charlie Kuiper.
Het grasveld was niet biljartlaken-vlak maar wel goed bespeelbaar. Al snel ontspon een temporijke wedstrijd met aanvallen die naar beide kanten heen en weer golfden. Een afstandschot van de Amsterdammers betekende 1-0: Sajad was kansloos. Daarna waren er kansen/mogelijkheden voor linksbuiten Charlie (2x), verdediger Koen, spits Daoud en middenvelder Colin. Het leidde echter niet tot de gelijkmaker. In de rust werd onder meer aangegeven om in een scrimmage op zo’n 4-5 meter van de doellijn van DCG het eens te proberen met een Pienter-puntertje want elk ‘gewoon’ schot smoorde tot dan toe in de mêlee van spelers. Zover kwam het echter niet want de tweede helft was nog geen minuut oud of de kleine buitenspeler van de thuisclub mocht tamelijk vrij inkoppen uit een corner (2-0). Daarna schoot de weer zeer ijverige Daoud tegen de keeper na een geweldige crosspass van de goed spelende Colin. Een uitbraak van de gastheren was Edam echter te machtig (3-0). De met name in de eerste helft goed spelende Gene gaf een scherpe assist op Colin maar de D-goalie stopte diens schot. Ook een pegel van Daoud, na weer een fraaie pass van Colin, werd gestopt. DCG had minder moeite met scoren: een snelle tegenaanval leidde tot 4-0. Daarna rechtte EVC de rug: Colin passte naar middenvelder Bink, die combineerde met Daoud en uiteindelijk was het de spits die scoorde (4-1). Even later verkleinde EVC de marge tot twee: Bink passte naar Daoud en die bracht Gene in stelling (4-2). De verdediging had er het grootste deel van de wedstrijd heel goed het oog in maar als niet iedereen meeverdedigt bij balbezit van de tegenstander dan wordt zoiets op dit niveau al snel afgestraft. Koen, Niek en met name Mika speelden verdedigend een sterke wedstrijd, Bink werkte hard, Colin, Daoud en Gene speelden ook goed en Sajad had een prima invalbeurt op de voor hem vreemde positie van doelman. Goed gedaan, Sajad!

De nederlaag betekende dat de kampioenskansen zijn geslonken al verloor Buiksloot eveneens. HSV won wel en is koploper. Een kans is er echter nog wel maar dan moeten de komende twee wedstrijden gewonnen worden en zal HSV steken moeten laten vallen.

Kortom: Mannen, volgende week allemaal actief!
Mannen, heel veel succes en … wees scherp!!!