KNVB BEKERFINALE: EVC MD1 – Buitenveldert MD2, 0-3 (0-0 rust)

Door het uit de bekercompetitie zetten van DSS waren onze meiden toch nog in de finale gekomen, een fantastische prestatie! Het maakte ook niet meer uit of we wonnen of verloren, alleen dat feit was al een medaille waard. Toch gingen we er natuurlijk een beetje van uit dat de winst nog binnen handbereik lag. Vooraf werd met de officials even overlegd wat de procedure ging zijn, het was voor ons allemaal nieuw en de regels waren ook best strikt.

Na de warming-up alle gespannen koppies op een rij voor de pasjes controle.. Je kon zien dat ze dachten “kom op, laat die wedstrijd nu maar beginnen”.. Bij het fluitsignaal ging Buitenveldert meteen vol gas van start, maar gelukkig waren wij ook wakker. Het bleek echter wel vrij snel dat het een moeilijke pot zou gaan worden. Buitenveldert combineerde veel beter als wij dat deden, maar wij blonken uit in volharding en wisten menige aanval te pareren. Toch werd het een aantal keer kritiek, maar keepster Naoual liet zien dat ze goed uitgeslapen was en wist de brilstand te handhaven. Wij kwamen wel een aantal keer in de buurt van de 16 van Buitenveldert, maar echt gevaarlijk waren we niet.

Na de rust veranderde er echter weinig, je kon zien dat de spanning toch zorgde voor een andere speelstijl, we waren niet zo scherp als anders en voetbalden voornamelijk in de verdedigende modus. Hierdoor bleef de bal een beetje op onze helft, wat Buitenveldert meer kans gaf ons met schoten op doel te bestoken. Een verdedigende actie in het strafschop gebied door Esmée op een speelster van Buitenveldert werd halverwege de tweede helft door de scheids direct zwaar bestraft: strafschop tegen! Zoals ik al, Naoual was uitgeslapen en wist de droge knal recht door het midden perfect over te tikken, gered! Toch kon het niet uitblijven dat de druk een doelpunt zou opleveren, en niet lang daarna kwam inderdaad de 0-1. Vooral hun linksvoor was razend snel en kon ook nog eens goed voetballen. Langzaam begon te blijken dat Buitenveldert nét een maatje te groot was en ondanks onze prima verdediging wisten ze kansen te creëren en er nog 2 te maken. Eindstand 0-3.

Uiteindelijk een tweede plaats in de KNVB beker poule, een fantastisch resultaat voor een groep meiden die gewoon lekker met elkaar voetballen. Na afloop was er een leuke prijsuitreiking, waarbij alle teams in het zonnetje werden gezet en een medaille kregen omgehangen. Nog even een groepsfoto met een échte (grote) beker, daarna was het tijd om huiswaarts te keren.

Ik hoop dat iedereen inziet dat dit een prestatie is die je niet snel een tweede keer gebeurd, dat hebben we met z’n allen toch maar even mooi gedaan!

Zie jullie dinsdag bij de training, die nog eventjes doorgaan vanwege toernooien.

Peter.

kampioenen

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …