MD1 KAMPIOEN! Westzaan MD1 – EVC MD1 : 0 – 1

Deze windstille dag, met een opkomend zonnetje, leek ideaal voor de kampioenswedstrijd. Ouders waren speciaal vroeg uit de veren, met toeters en vlaggen paraat.  Op naar Westzaan, met een volledige bezetting. De eerste helft ging Femke op doel, ook een keepster (Naoual) moet wel eens wissel.  Het bleek een lastige wedstrijd te worden, iedereen was gespannen en speelde een beetje krampachtig. We speelden een beetje slordig, en voornamelijk tegen onszelf. We kregen kansen genoeg, maar hij wilde er maar niet in. Na een tijdje kreeg Westzaan dit ook door en begon ook druk te zetten. Onze prima verdediging hield goed stand, maar we gingen met de bekende brilstand de rust in.

In de kleedkamer maar even de meisjes tot rust gemaand en wat limonade gedronken.

De tweede helft ging het beter, er kwam enorm druk op het doel van Westzaan, maar de bal wilde er maar niet in. Van links kwamen de voorzetten, van rechts ook, maar hij wilde er gewoon niet in. Het werd veel te druk in “de 16”, een mooi uitgespeeld doelpunt was bijna niet meer mogelijk.  Door de druk op het doel van de tegenstander zag Westzaan z’n kans schoon op een counter. Enkele malen kwamen ze gevaarlijk dicht bij ons doel, een tegen-goal hing in de lucht. Gelukkig hield onze verdediging haar hoofd koel zoals altijd. De druk verschoof weer naar het Westzaanse doel, het werd soort van prijsschieten maar dan zonder prijs.  Tergend langzaam tikken de seconden weg, het zat er bijna op. Schoten van Liz, Holly, Anne, Zylvie..ze mochten er niet in.  In de laatste seconden van dit prachtige duel is het de getergde Faye die na een passeer-beweging de bal snoeihard in een klein stiekem hoekje prikt: 0 – 1 !!  Ze wordt bedolven door alle teamgenoten en een uitzinnige coach, het kampioenschap is gered!  Als iedereen weer een beetje opgekrabbeld is maakt de scheids ook meteen een einde aan de wedstrijd, onder luid gejuich van de meiden:
Kampioenen!

MD1 kampioen

Op naar EVC, toeterend over de Singel, waar het jeugdbestuur nog wat leuks voor de meiden had geregeld, superleuk!  Top meiden, jullie hebben er allemaal hard voor gewerkt, en het eerlijk verdiend.  Begin volgend jaar nog één (inhaal)wedstrijd in deze competitie, maar dat maakt voor onze eerste plaats niet meer uit.

Zie jullie dinsdag weer, bij de laatste training van dit jaar!

Peter

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …