EVC MD1 – DEM MD1 : 6 – 2

Vandaag voetbalden we weer thuis, onder het Edamse zonnetje.
Na de overwinning afgelopen dinsdag was de stemming opperbest, er hing winst in de lucht..

Toch zagen we tijden de warming up dat het een niet te onderschatten tegenstander zou zijn, een paar meiden konden goed overweg met de bal en er waren ook wat grotere meiden bij.
We lieten ons echter niet uit het veld slaan en waren van plan ons eigen spel te spelen.
Dit keer zonder de spitsen Holly en Zylvie vanwege andere verplichtingen en zonder keepster Naoal die bij Purmerend geblesseerd raakte, de opstellings-coach moest dus even goed rekenen.

Vooraf hadden we ze meegegeven: zo snel mogelijk een doelpuntje, dan staan we goed.
Dit kwam niet helemaal uit, we zetten wel gelijk druk maar het eerste doelpunt liet nog even op zich wachten.
Het was uiteindelijk Liz die de score wist te openen, 1-0!
Het volgende doelpunt was het begin van een prima wedstrijd voor Mei-Lan: vanaf de middenlijn kreeg ze de bal mee van Liz, stak met een sprint de helft van de tegenpartij over en knalde de bal in het net.
Vlak daarna was het Rachel die de derde treffer voor ons verzilverde.
Daar tussendoor viel er nog een tegengoal, de tegenstander kreeg net buiten “de 16” iets teveel ruimte en kon hard uithalen. Onhoudbaar voor de prima keepende Femke.. met 3-1 op het bord de rust in, tijd voor limo.

Na de rust was de opstelling iets gewijzigd, we gingen met 3 spitsen spelen om ze de onderlinge afstanden wat te verkleinen. De bleek een goede zet, vanaf het fluitsignaal zijn we bijna niet meer van de DEM helft afgeweest.
De spitsen Liz, Anne en Mei-Lan deden het voortreffelijk, er werd goed gecombineerd voor het doel, zoekend naar een opening.
Op het middenveld domineerden Rachel, Esmee, Faye, Jennifer (gouden duo in het midden) en Sofie die allemaal een sterke wedstrijd speelde vandaag. Er kwamen weinig ballen door deze barrière.
Mocht er dan toch een aanval doorbreken, dan waren Luna, Annelinde, Noa, Danique en Jaimy er nog om de aanval te keren.
Dit lukte vrijwel altijd, DEM heeft weinig schoten op doel gelost.
Het enkele schot dat werd gelost resulteerde in het tegendoelpunt in de eerste helft, in de tweede helft kwam een schot tegen de paal en via een ongelukkige kaats tegen Femke alsnog in het doel, maar dit maakte ze ruimschoots goed door een prachtige redding van een andere knal op doel.
In de tweede helft was het nog 2 keer Mei-Lan die het net wist te vinden op aangeven van Liz, Anne en Faye.
Ook Esmee wist nog beheerst een mooie voorzet in te knallen, heel mooi.

Dus, resumé: goals van Liz, Mei-Lan (3), Rachel en Esmee.

Al met al hebben jullie prachtig combinatievoetbal laten zien, en goed de tegenstander onder druk gezet.

Zie jullie dinsdag weer, bij de training!