WBSV MO 15 1 – EVC MO 15 1 2-3

Bijna een maand geleden speelde we onze laatste wedstrijd. In de tussenliggende tijd is er ook weinig getraind en is de opkomst bedroevend laag. Vandaag speelden we uit bij WBSV in de Westbeemster. We beschikten slechts over 10 van onze eigen speelsters en mochten we vandaag beschikken over Faye Suurmond en Fenna Swier. Aangezien er geen leider is en ik zelf moest vlaggen had ik vandaag een dubbelrol. Gelukkig was de meegereisde Peter Suurmond zo vriendelijk om voor mij te vlaggen, waarvoor mijn dank. Na te hebben omgekleed, de opstelling te hebben bekend gemaakt, kon de wedstrijd beginnen. Het gebrek aan trainen werd ook pijnlijk zichtbaar vanaf de start van de wedstrijd. Er was geen overtuiging en beleving om er een wedstrijd van te willen maken, uitzonderingen daargelaten. Echter WBSV was ook niet in staat er een wedstrijd van te maken. Was het dan alleen maar kommer en kwel. Nee zeker niet. De spaarzame aanvallen werden goed uitgevoerd, maar troffen nog geen doel. Het duurde ongeveer 15 minuten, waarbij Esmee Denise in stelling bracht en zij op haar beurt de bal onberispelijk inschoot. 0-1. Dat was gezien de wedstrijd wel een goed en positief punt. WBSV ondervond toch wel hinder op ons middenveld waardoor ze de bal vaak naar voren schoten, waar er 2 spitsen de bal goed oppikten en Tessa probeerden te passeren, wat niet lukte. Kortom een wedstrijd die nog niet fraai was, maar over en weer ging. Daar waar de 1-1 in de lucht hing, was het Faye Suurmind die een einde aan dit gepeupel maakte en met een fraaie individuele actie de bal schuin in de verre hoek schoof. 0-2. Nu erop en erover en werd er vooral vanaf de kant gecouched op de wil om de bal te willen veroveren en feller te spelen. Dit lukte niet en wist WBSV terug te komen tot 1-2. Met deze stand gingen we rusten. In de kleedkamer was het voor de verandering eens stil, maar dat was omdat de meeste meiden buiten adem waren. Het zelfinzicht was prima en erkende de sommige meiden ook dat ze over onvoldoende conditie beschikten. De dames duidelijk gemaakt dat we deze wedstrijd kunnen winnen, als we maar willen en dat ik dat nu mis. Het eerste gedeelte van de tweede helft was prima en werd er goed gevoetbald. Voorin kwamen er meer kansen en na ongeveer 10 minuten creëerde Denise ruimte voor zichzelf en haar prima voorzet kwam in de voeten van Selena, die met nog 2 stappen te gaan de bal keihard inschoot. 1-3. Prima doelpunt en dat gaf opluchting. Toch gaf WBSV het niet zomaar open begon aardig voetbal te laten zien, waarbij ze goede kansen creëerden, waar in sommige situaties onze verdediging er niet goed uit zag. Zo scoorde WBSV dan ook de 2-3 en waren zij gebrand om gelijk te maken, wat bijna lukt met een bal op de lat bij Tessa, die het veld weer in stuiterde gelukkig. Door een overtreding op de keeper, van Esmee wilde de scheidsrechter haar duidelijk maken waarom het een ovetreding was, Esmee reageerde daar niet handig op en moest 10 minuten aan de kant. Zo was het de laatste 10 minuten even billen knijpen en moest alles op alles gezet worden om niet gelijk te spelen met 10 man. Toch was het Faye S. die nog 2 prima acties in huis had en dbal helaas beiden keren vlak langs de paal schoot. Al met al een verdiende overwinning, maar dames moeten jullie echt aan de conditie gaan werken en op trainen komen.