VR1 START MET ZEGE IN BEKERTOERNOOI

VVA/SPARTAAN VR2 – EVC VR1 1-4 (0-1)

Door werk en blessures vertrok dit nieuw samengestelde en jonge team van trainer Rolph Meijer met slechts 12 speelsters richting Amsterdam. Het was nog vrij warm op het late tijdstip van 17.00 uur en de kermis zat in de benen. Daarom was het wel prettig om niet meteen tegen een hele zware ploeg te moeten openen in deze bekerpoule.
Vanaf de aftrap was EVC de bovenliggende partij en was het wachten op doelpunten. Doordat niemand echt fit was en diverse speelsters nog even aan elkaar moeten wennen, gingen er regelmatig dingen verkeerd, maar er waren voor de trainer ook een hoop goede dingen te zien, waarop zeker verder gebouwd kan gaan worden.
De voorhoede had moeite met afronden, waaronder onze nieuwe aanwinst Sharon de Klerk, en ook de keepster van 5e klasser VVA/SPARTAAN speelde ijzersterk. Halverwege de eerste helft wist Noah Suurmond dan toch eindelijk de ban te breken, 0-1. Even later gooide Nina de Groot er een welbekende solo uit, maar miste de kracht om na deze inspanning de bal in het net te werken. Hierdoor hield de zeer sportieve en gemotiveerde thuisploeg hoop en wist zowaar twee gevaarlijke tegenstoten te plaatsen. Op de eerste doelpoging redde keepster Fenna Swier bekwaam en de tweede kans leverde een corner op. Bij de tweede paal wist Milly Eeltink op de doellijn redding te brengen. En zo werd met deze te kleine marge de rust bereikt.
Na het uitvallen van Sharon moest EVC het in de tweede helft met 11 speelsters zien te rooien en dat zou nog weleens problemen op kunnen leveren. Maar door zeer degelijk verdedigen en opbouwen van Melissa Sluiman, Annicka Kuipers, Nora Kramer en Milly, bleef EVC eenvoudig overeind. Het percentage kansen benutten ging nu ook omhoog en zo kon er dan toch afstand genomen worden. Captain Selma Evrengϋn, die zeer veel pech had met goede afstandsschoten, trok vanaf rechts naar binnen en vond met haar linkerbeen met een laag schot de lange hoek, 0-2. Even later wist Kim Uijlenhoed met een strakke pass Noah te bereiken. Noah draaide goed van haar bewaakster weg en prikte de bal met haar mindere rechterbeen in de uiterste hoek, 0-3. Door het vele mee opkomen van half speelsters Brenda Eeltink en Roos de Groot bleef de druk op de opponent aanwezig en was het Noah, die met haar derde treffer het laatste EVC doelpunt van vandaag scoorde, 0-4.
Toen begon de vermoeidheid echt toe te slaan en wisten de gastvrouwen alsnog op fraaie wijze de spreekwoordelijke eer te redden, 1-4. Dit werd uitbundig gevierd, want er wordt door deze ploeg niet zo vaak gescoord. Het leek nog mooier voor ze te gaan worden, maar een goed schot werd met een even zo mooie redding van Fenna uit het doel geranseld.
Een goed begin van dit “nieuwe” EVC VR1 in het kermisweekend.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …