13-12, oefen: EVC B1 – De Blokkers B1 1-2 (0-0)

De laatste wedstrijd van de B1 voor de winterstop betrof een oefenwedstrijd tegen De Blokkers B1. Blokkers speelt in de 1e klasse, maar staat daar bij de onderste teams. Dat was op het veld niet terug te zien, want onze tegenstander speelde prima voetbal. Veel beweging, opkomende backs, een snel centrum en grote balvaste spitsen. EVC had er de handen vol aan. Een veel sterkere tegenstander dan bijvoorbeeld hoofdklasser ZOB B1, waar wij in een oefenwedstrijd van wonnen. EVC haalde ook niet het niveau van de laatste weken, maar had in de eerst helft wel op voorsprong kunnen komen. Dave Goede was de doelman al voorbij, maar schoot daarna met zijn rechterbeen de bal tegen de buitenkant van de paal. Gewoon met links proberen. EVC had nog wat kleine mogelijkheden, maar speelden die vandaag niet goed uit. Aan de andere kant was er veel dreiging bij Blokkers, maar veelal liepen de spitsen meters buitenspel of waren te onzorgvuldig. Zo was de stand bij rust 0-0.

In de tweede helft kwam Blokkers steeds beter in de wedstrijd en kreeg EVC het moeilijk. Verdedigend stonden we echter prima en zo bleef het lang doelpuntloos. De 0-1 viel toen wij op buitenspel probeerden te spelen, wat helemaal niet kon. Een mooi aandachtspuntje voor na de winterstop. De buitenspelval is een prima verdedigingsmiddel, maar dan moet je daar wel duidelijk afspraken over maken. Daarna kreeg EVC toch nog even de geest. Een vier tegen vier werd prima uitgespeeld met een voorzet van Dave en Daniël Kemper die heel fraai raak schoot, 1-1. Daarna had Brian Rossenaar de 2-1 op zijn schoen. Bij een dieptebal kwam de doelman snel uitlopen, waarna de boogbal van Brian net naast de verkeerde kant van de paal verdween. Inval-doelman Sjors Out van de C1 (prima gekeept), voorkwam hierna met een goede redding nog een tegentreffer die in de laatste minuut alsnog viel. Mitchell Rossenaar onderschept niet voor de eerste keer vandaag een dieptebal, waarna hij bij het weg schieten de bal niet goed raakte en deze helaas in eigen doel verdween. Eindstand 1-2. Een leuke oefenwedstrijd tegen een goede en sportieve tegenstander.

We kunnen terugkijken op een goede eerste seizoenshelft, waarin we op een 2e plaats achter kampioen Hellas Sport eindigden. We hadden wel veel vrije zaterdagen, die gelukkig allemaal ingevuld konden worden met oefenwedstrijden tegen sterke tegenstanders. Na de winterstop spelen we in de promotiepoule om een plaats in de 1e klasse voor het seizoen 2015-2016. Van de huidige competitie komen we daar KFC B2, Hellas Sport B1 en SDOB B1 weer tegen. Nieuwe tegenstanders zijn ADO’20 B2 (Heemskerk), ODIN’59 B1 (ook Heemskerk), SVA B1 (Assendelft) en Vitesse’22 B1 (Castricum). Op voorhand een sterke competitie. Fijne feestdagen en tot in 2015!