EVC MD2 – De Meer MD1 : 0-0 (rust 0-0)

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, we moesten tegen de koplopers, tot nu toe ongeslagen..
Het weer zat gelukkig mee, met een zonnetje aan de hemel begonnen we gespannen aan de wedstrijd, na een redelijk ontspannen warming-up.
Sommige meiden van de Meer waren aan de forse kant, Nico dacht zelfs in één meisje een oud klasgenootje te herkennen..

Meteen bij het begin van de wedstrijd bleek dat onze meiden zeer gefocust waren, er werd strak gedekt en iedereen behield goed het overzicht.
De verdediging met afwisselend Luna, Charlotte, Eva, Naoual en Yasmina bleef goed op één lijn staan en er werd goed op de vrouw gedekt.
Op het middenveld zorgde Jennifer en Faye dat het spel goed werd verdeelt, en Jamila, Anne, Roos, Chelsea en Sofie zorgde voor goed dekking langs de flanken, en ook bij de aanvallen hielpen ze goed mee.
Voorin probeerden Esmee en Selena door de verdediging te breken, maar de dames van de Meer waren té snel en stevig om zomaar voorbij te spelen.
Er werd af en toe best geduwd links en rechts, maar de koploper kreeg van onze toppers geen strobreed ruimte.
Er waren enkele doorbraken, maar áls deze al gevaarlijk waren werden ze prima gestopt door onze top-keepster Tessa.

In de rust werden de hoofdjes even leeggemaakt, heel even ontspannen, nog een paar kleine aanwijzingen, om daarna weer fris aan de 2e helft te beginnen.

We begonnen weer op dezelfde voet, maar De Meer had duidelijk ook instructies gegeven aan de meiden want deze gingen nog fanatieker tekeer, en er kwamen langzaam meer dreigingen. Tessa had soms prachtige reddingen op schoten van “Nico’s klasgenootje”, die het eigenlijk als enige lukte om door onze verdediging te breken omdat ze breken iets te letterlijk nam.. Ze was gewoon te “stevig” om tegen te houden.
Doordat ze richting ons doel voetbalden, lieten ze achter wat meer ruimte en konden wij een paar keer uitbreken naar het doel van de Meer. Ondanks verwoede pogingen wilde de bal er echter niet ingaan..
Uiteindelijk floot de scheidsrechter (dank je Viola) af, met een uiteindelijk terechte bril-stand, die de verhoudingen goed weergaf.
Top gedaan meiden, Nico en ik zijn echt trots op deze demonstratie van jullie kunnen!

Tevens nog een klein woordje van dank aan de ouders die de kantinedienst hebben ingevuld..

Zie jullie dinsdag weer!

Peter

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …