Gelijkspel voor EVC E1 tegen koploper SDZ E2 na spannend duel!

SDZ E2 – EVC E1 (0-0, rust) 0-0

(6-12-2014, 8e wedstrijd najaarscompetitie seizoen 2014-2015)

Het was wederom een prachtige zaterdagochtend om te voetballen: geen wind, heerlijk fris en er scheen een aangenaam zonnetje. Ideale omstandigheden zou je zeggen maar … om te kunnen voetballen is het wel handig als de wedstrijdkleding wordt meegenomen …
Aangekomen op het SDZ-complex in Amsterdam-West bleek de kledingtas van EVC E1 nog in Edam te staan … Goede raad was duur maar gelukkig werd een goedkope koeriersdienst opgezet om de kledingtas op te halen. De familie Treuren bood zich uitermate spontaan aan om deze koeriersdienst op zich te nemen …. (dank!).
De tas arriveerde net op tijd en zo konden de E1-Mannen uiteindelijk toch gewoon in hun wedstrijdkloffie voetballen. Helaas was Jur Bakker geblesseerd en moest Jordy Butter zich ziek afmelden. Sterkte en beterschap, Mannen! Met 7 spelers (geen wissels) speelde de E1 de topper tegen koploper SDZ E2. De basis’elf’ bestond uit: Tom de Graaff (k) (a), Joep van Gog, Tristan Brommersma, Timo de Waart, Joey Treuren, Alan Sier en Ryan de Wit.
SDZ E2 (de Amsterdammers beschikken over 13 E-teams) was koploper. Volendam E3 en EVC E1 hadden twee punten minder dan de zwartwitten maar hadden ieder een wedstrijd minder gespeeld (derhalve: ieder een verliespunt minder). Winst van EVC E1 betekende dat het gelijk zou blijven met Volendam E3 dat echter over een veel beter doelsaldo beschikte.
Alle bespiegelingen waren interessant maar het ging er uiteindelijk om deze wedstrijd te winnen.
Al snel bleek dat de teams goed tegen elkaar opwogen. Er was nauwelijks sprake van krachtsverschil. Roodgroen had de iets betere kansjes maar ook SDZ liet zich gelden. Tom stond echter steeds paraat en duldde geen tegentreffer. Na ongeveer een kwartier spelen schoot Timo de bal met een gevoelvolle boog richting de sterke SDZ-goalie maar het leder zeilde net over de lat op het dak van het doel. De verdediging moest de gehele wedstrijd zeer attent zijn op de goede combinaties van de Amsterdammers. Concentratieverlies kon fataal zijn. Gelukkig waren Joep, Tristan en Timo alert en werden zij goed gecoacht door Tom. Soms werd er echter wel naar de bal en niet naar de (directe) tegenstander gekeken. Daarin moeten we ons verbeteren, Mannen! Voorin werd heel hard gewerkt door Alan en Ryan, ondersteund door Joey, en dat was heel positief. Wel moeten jullie proberen minder vaak een eigen actie te ondernemen en vaker te combineren. Je voetbalt dan beter en je wordt minder snel moe. Zeker zonder wissels is dat heel verstandig!
De rust brak aan met een brilstand. Na de thee wijzigde het wedstrijdbeeld en het spelniveau nauwelijks. Er werd keihard gewerkt maar een doelpunt leverde het niet op. Tom moest een paar keer handelend optreden (uitstekend, Tom!). Timo, Tristan en Joep bleven gelukkig alert bij tegenstoten en gebruikten al hun kwaliteiten om de Amsterdammers af te stoppen.
Aan de overzijde schoot Alan kiezelhard op de paal na een door hem zelf fraai opgezette actie! Ryan was ook een paar keer dicht bij een treffer maar steeds was er een Amsterdams lichaamsdeel dat in de weg lag. In de slotminuut soleerde de vrijwel onvermoeibare Joey over de linkervleugel, zette met links scherp voor maar tot een doelpunt leidde het niet.
Het bleef derhalve 0-0 na 50 enerverende minuten.
Het voetbal was niet geweldig maar beide teams streden tot de laatste balomwenteling voor de overwinning. Door dit resultaat en omdat Volendam E3 met 6-2 Purmersteijn E3 versloeg, zijn de Oranjehemden (vrijwel zeker) kampioen. Volendam heeft 2 punten meer dan EVC E1 en heeft ook een veel beter doelsaldo. Volendam en EVC moeten eigenlijk nog een wedstrijd spelen maar het is de vraag of die gespeeld gaat worden. SDZ heeft een wedstrijd meer gespeeld dan de E1 en heeft ook 2 punten meer maar EVC E1 heeft dus een verliespunt minder dan de Amsterdammers. Winst in de misschien nog te spelen wedstrijd betekent een tweede plaats in de rangschikking. Daar komt bij dat Roodgroen zowel tegen SDZ als V’dam een uitwedstrijd moest spelen en daardoor een zwaarder programma kent. In 8 competitiewedstrijden bleef de E1 ongeslagen en ook in de DEEN-Cup, in 3 bekerwedstrijden en in alle oefenwedstrijden werd dit half jaar niet verloren!
Overigens wil ik graag vermelden dat de ontvangst en begeleiding bij SDZ uitstekend was. Wij werden als gasten onthaald en de sfeer tijdens en rond de wedstrijd was zeer prettig. Een groot compliment aan deze nette Amsterdamse vereniging!

Volgende week zaterdag speelt de E1 de 4e bekerwedstrijd tegen SDOB E1 in Broek in Waterland.
Heel veel succes en plezier, Mannen!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …