mooie overwinning nieuwe EVC F5

Ilpendam F3 = EVC F5 0-4 (0-1) 16-1-2016

Uit de talentenvijver van Gerard Meekel zijn de volgende 10 spelers geselecteerd om de nieuwe F5 te vormen: Finn Ser, Lars Heida, Casper Ouderdorp, Tijl Dobbenberg, Bram Wanders, Ben Snoek, Yannick Alberts, Julian Werner, Fortuna Gebreysus en Eyoub Ikhilfen.

Op een koude winter morgen een oefenwedstrijd tegen Ilpendam F3 voordat de competitie volgende week begint. Het was hartverwarmend wat dit nieuwe team liet zien. Het was niet te zien dat dit de 1e wedstrijd was. Na 2 minuten zette Yannick een 2 koppen grotere verdediger opzij en ging alleen op de keeper af, deze wist met een mooie redding Yannick van het scoren af te houden. Er werd leuk gespeeld, iedereen deed goed zijn best, achterin heerste Eyoub, Ben en Casper daarom had keeper Lars weining te doen , op het middenveld waren afwisselend Tijl, Bram, Finn, Julian en Fortuna heer en meester en voorin was Yannick een ware plaag voor Ilpendam. Er kwamen steeds meer kansen waaronder een schot van Bram en bal van Yannick die op de paal kwam, Het was wachten op het 1e doelpun en die kwam ook. Yannick kreeg de bal op rechts en schoot uit een moeilijke hoek raak 0-1. Dit was ook de russtand, in de 2e helft ging Casper op doel en ging Lars als veldspeler verder. EVC bleef de betere ploeg en de kansen kwamen. Lars schoot op de paal, Julian schoot net mis, Ilpendam kwam er slechts een enkele keer uit, maar dit werd door de verdediging goed tegen gehouden. Weer was de vraag wanneer wordt er gescoord? Deze vraag werd beantwoord doordat Yannick de bal keurig opzij ;ag voor Julian die onberispelijk de 0-2 maakte. Even later was Ben attent om een afvallende bal in het doel te schieten 0-3. De eindstand werd bepaald op 0-4, Yannick tikte de bal opzij naar Lars die de bal mooi inschoot. Hierna de floot de uitstekende jeugdscheidsrechter voor het eindsignaal. Klasse kanjers met de overwinning. Komende woensdag weer trainen bij Gerard en volgende week de eerste competitewedstrijd tegen OFC F7 uit Oostzaan.

De razende reporter

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …