EVC JO9-1 wint 2x achter elkaar

Always Forward JO9-3 – EVC JO9-1 4-16 (2-5) 7-10-2017

Vorige week werd in een geweldige 2e helft met 12-10 gewonnen van Purmersteyn JO9-2 na een achterstand in de rust van 4-7. De doelpunten werden gemaakt door Bram 3x, Casper 1x, Yannick 1x, Tygo 2x, Tijl 1x en Lars 4x.

Vandaag op een natte ochtend naar Hoorn om tegen Always Forward te spelen die net als wij 1x gewonnen of verloren hadden. Jammer genoeg was Tijn ziek, dus vandaag met 7 spelers Op het behoorlijk versleten kunstgras kwam EVC furieus uit de startblokken, want de 1e aanval was meteen raak, het begon bij Lars die Bram kon bereiken en hij snelde langs de lijn en gaf op het juiste moment de bal breed waardoor het voor Yannick een koud kunstje was om te scoren. Daarna was het beurt aan Lars die de bal van afstand in de kruising schoot. Bram voelde zich als een vis in het Hoornse water, want met 2 doelpunten maakte hij de 0-3 en 0-4. Door iets te makkelijk verdedigen kon de gastheren 2x scoren, maar Casper maakte vlak voor rust de 2-5.

In de 2e helft waren er wat irritaties bij Always Forward want ze werden de 2e helft compleet weggespeeld door een gretig (soms te gretig) EVC die op jacht ging naar meer doelpunten. Af en toe vergaten we op het juiste moment de bal aan een medespeler te geven die er beter voorstond om te scoren. Dit is aan één kant logisch als de doelpunten als rijpe appelen vielen, maar aan de andere kant een goed leermoment. De doelpunten werden in de 2e helft gemaakt door Casper 2x, Yannick 2x, Bram 1x, Tygo 2x en Lars 4x. Aan de andere kant kreeg de goed keepende Tijl 2 doelpunten in het netje te verwerken. Ook opgemerkt moet worden dat Steven zeer hard werkte en pech had met de afronding. Conclusie na 3 wedstrijden, het gaat steeds beter, maar er is genoeg om dingen te verbeteren en dat is een uitdaging voor de trainers. Er komen nog zeer sterke tegenstanders zoals Monnickendam, ZOB en Wherevogels. Volgende week thuis tegen IVV uit Landsmeer