EVC MO11-1 houdt de nul in doelpuntenfestijn tegen WSV

Met een klinkende 0-11 overwinning op WSV 30 verstevigden de meisjes van EVC MO11-1 hun koppositie. Ze hebben nu 19 punten uit 7 gespeelde wedstrijden, zonder ook maar één verliespartij. Het was een vroegertje dit keer in Wormer. Bij het fluitsignaal was het half negen en hing de duisternis nog in nevels over het veld. Van slaap was bij de EVC-meiden echter weinig te merken. De score werd al in de tweede minuut geopend door Aesma Nabili (0-1), de behendige spits van EVC. Ze werd aangespeeld door Lisa van der Meer, die niet veel later zelf van rechts zou inschieten (0-2). Na een rush over links door Maren van der Broek hing de 0-3 in de lucht, maar Dikra Rizzak schoot recht op de keeper. Lang doelpuntloos bleef het niet, want even later passte Dikra de bal op Maren, die vanaf links hoog inschoot (0-4). Hoewel er op eigen helft niet veel gebeurde, trad de verdediging alert op bij de spaarzame momenten dat WSV er uit kwam. Goed samenspelend wisten Indy Collet en Sara Nabili, in de rug gesteund door de sterke voorstopper Sanne Laan, de aanval steeds in de kiem te smoren. Keeper Katie Zwarthoed kwam er zowaar toch een keer aan te pas, maar was balvast. Dikra Rizzak verlengde de score met twee opeenvolgende doelpunten; de eerste trefzeker langs de keeper (0-5) en de tweede na paniek in de verdediging van WSV (0-6). Bij rust was EVC al vrijwel zeker van de winst, maar het elftal wilde méér.
In de tweede helft nam Dikra er dus nog één voor haar rekening (0-7), waarna Aesma Nabili twee keer, op bijna identieke wijze uithaalde (0-8, 0-9). Hoewel er geen zicht was op enige revanche, bleven de meiden van WSV het proberen. Zonder de kopjes te laten hangen of met elkaar te kibbelen. Sterker nog: ze moedigen elkaar aan alsof het allemaal nog kon – maar het klasseverschil was te groot. Dikra Rizzak tekende met een laag schot de 0-10 aan. Vlak voor het eindsignaal schoot linkspoot Maren van der Broek de bal nog met rechts (!) onder de keeper door (0-11) en was het definitief gedaan. Een heerlijke monsterscore op een kille herfstmorgen. Met de complimenten aan het uiterst sportieve WSV: een voorbeeld voor andere teams.