IJmuiden JO11-1 – EVC JO11-1 (3-1, rust) 8-1 voor IJmuiden JO11-1

(10-9-2016, 2e competitiewedstrijd seizoen 2016-2017)

Na twee zeer ruime en volkomen terechte nederlagen reisde EVC JO11-1 af naar IJmuiden waar de plaatselijke JO11-1 de tegenstander was. Waar de coach moeiteloos en blindelings de weg weet te vinden in Patagonië en Kamchatka was het voor hem (of voor zijn TomTom) uitermate lastig om de weg naar het IJmuiden-complex (onder de rook van het Telstar-stadion) te vinden. Gelukkig namen Gido van der Vlies en Marcel Tierolf de honneurs waar in de warming-up.
Roodgroen startte met: Koen van Beek (k), Timo Ooms, Daoud Ikhlifen, Tim Knegt, Colin Molenaar, Bink Mulder, Kick van der Vlies, Milan Alberts, Rayan Morrhabi, Tom Tierolf.
Het was ook deze zaterdag weer erg warm en het grasveld bleek daardoor wederom stroef. IJmuiden had zijn eerste wedstrijd gewonnen van Velsen JO11-2 (5-3) en was gebrand op nog een zege. Maar als snel was duidelijk dat de opponenten behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. In de rust stond het echter 3-1 voor IJmuiden maar die stand had eigenlijk niets te maken met het veldspel. Integendeel. Milan schoot tegen de lat, Tom zette vanaf links scherp voor maar Rayan kwam net een teenlengte te kort en na een schitterende dieptepass van Colin schoot Tom tegen de keeper. Een kans werd wel benut: na een combinatie tussen Tom en Rayan schoot Milan hard en hoog raak (3-1).
In de rust werd aangegeven dat de score niet de verhoudingen in het veld weergaf. Een paar verbeterpunten werden aangestipt en de Mannen gingen weer van start. Uit het niets stond het ineens 5-1 en dat ook volstekt in tegenspraak met het veldspel. Maar zoals altijd: dat telt niet. Vervolgens kopte Tom tegen de lat en waren er vier ziedende schoten van Colin, Bink en Daoud die een beter lot verdienden. Waar EVC toch echt pech had, stond het vizier van de thuisclub beter afgesteld. De eindstand was 8-1 maar dit was volstrekt bezijden de verhoudingen. Dat moet enigszins moed geven zeker inde wetenschap dat Velsen de komende tegenstander is.
Mannen, laten we volgende week proberen de eerste drie punten te pakken. Heel veel succes!!!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …