17-4: EVC Zondag 2 – Ilpendam 3 3-0 (1-0)

Met 15 overwinningen en 2 gelijke spelen ben je in iedere competitie waarschijnlijk al een tijdje kampioen. Maar in de res. 6e klasse 03 van de ‘vrienden van de Zondag 3 min 1’ is dat niet het geval. Aangezien onze poule ieder seizoen veel weg heeft van het verhaal van de 10 kleine negertjes, spelen wij anderhalve competitie. Dus 3 keer tegen iedere tegenstander. Vandaag (thuis) en volgende week (uit) stond en staat Ilpendam 3 op het programma. Met 8 punten achterstand de nummer 2 in de stand. Met nog 5 wedstrijden op de speelkalender kan Ilpendam in een week tijd het verschil terugbrengen tot 2 punten, maar EVC in dezelfde week met 2 overwinningen kampioen worden. Het gaat namelijk tussen EVC en Ilpendam, de rest staat op een onoverbrugbare achterstand. Ilpendam bestaat overigens niet uit Ilpendammers, maar uit Purmerenders. De enige echte Ilpendammer op het veld was EVC-er Marco Kassteen.

We konden vandaag dus spreken van een topper en dat was vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Steenhuisen duidelijk merkbaar. Het spel golfde op en neer en de duels waren op het randje, soms er net overheen. De eerste kans was voor EVC toen Jeffrey Kemper de bal doorkopte en Alec Fanger met een man in zijn rug op de keeper af mocht gaan. Alec drukte te snel af en de bal ging over. De volgende kans was een vrije trap van Marco die door de doelman uit zijn doel gelopen werd. Aan de andere kant was het Paul ‘hups’ Buurs die zijn handen vol had aan de razendsnelle en balvaardige rechtsbuiten die samen met de spits voor het gevaar moest zorgen bij Ilpendam. We kwamen goed weg toen een voorzet boven doelman Roy Bakker op de lat belandde en verder hadden we geluk dat bij Ilpendam de laatste bal steeds niet goed viel. Nu hebben we natuurlijk ook een zeer betrouwbare achterhoede o.l.v. Michael Onsia en Nick Kunst die weinig kansen weg geeft. Vandaag had Mike wat last van een zwaar hoofd, maar daar was in het veld niets van te merken. Na 20 minuten was er toch een domper. Toon Visser is nog steeds niet fit en hij moest zich laten vervangen door Tom van der Spek. Dat zorgde voor wat omzettingen, waarna meteen een doelpunt viel. Eelco Rossenaar stuurde met een prachtige pass Marco Kassteen diep die alleen voor uitlopende doelman alles goed deed. Niet schieten, maar passeren en daarna de bal in het doel schuiven, 1-0. Direct daarna verdubbelde Marco bijna de voorsprong toen hij vanaf de rand van het stafschopgebied hard uithaalde. Via de binnenkant van de paal ging de bal achter de doelman langs het veld weer in. Het duel werd nu nog feller en de scheidsrechter deed het enige juiste door het kort te houden. Tien minuten voor rust sloeg toch even de vlam in de pan. De naar links uitgeweken rechtsbuiten liep veel te hard door op Eelco. Nu kan Eelco wel een stootje hebben, maar de schreeuw deed anders vermoeden. Gelukkig kon hij nog even verder, maar bij het volgende duel was het weer raak. Bij het voorlangs kruisen raakte Eelco en dezelfde speler elkaar nogmaals, maar nu stortte de Ilpendammer ter aarde. Hij kon niet verder en aangezien boven de enkel van Eelco zich inmiddels een bult van formaat tennisbal had gevormd ging ook hij naar de kant. Giel Oudejans was zijn vervanger.

In de rust riep de scheidsrechter de aanvoerders even bij elkaar en zo ging het er in de tweede helft wat minder fel aan toe. De angel was uit de Ilpendamse aanval verdwenen, maar EVC kwam nog één keer goed weg. Wat slordig uitverdedigen zorgde ervoor dat een Ilpedammer het strafschopgebied in kon gaan en de bal over de uitlopende Roy stiftte. Net voordat de bal de lijn leek te passeren werkte Nick deze weg. Dat was direct het laatste wapenfeit van onze tegenstander. EVC werd sterker en met name Martin Schilder aan de linkerkant werd steeds gevaarlijker. Na een kwartiertje spelen werd hij aan de zijkant van het veld gehaakt. Martin nam de vrije trap zelf, Nick kopte al inlopend door en heel netjes raak, 2-0. EVC op rozen, helemaal toen Alec alleen richting doelman ging en in het strafschopgebied werd neergelegd. Terwijl Paul achter de bal plaats nam stonden zijn 10 medespelers al op eigen helft, Paul mist namelijk nooit een strafschop. Hoewel de doelman heel opzichtig en voorzichtig richting hoek ging alsof hij daar op het laatste moment een hondendrol had geconstateerd, schoot Paul de bal precies in zijn handen. Nog geen 10 minuten later viel de 3-0 alsnog. De ingevallen Erwin Rossenaar zette vanaf links voor en de inlopende Jeffrey Kunst schoot in de verre hoek raak. In deze stand kwam in het resterend deel van de wedstrijd geen verandering meer. Man of the match was de scheidsrechter, dat mag ook wel eens gezegd worden.

Met nog 4 wedstrijden te gaan en een voorsprong van 11 punten op Ilpendam kunnen de banden van de platte kar opgepompt worden. 1 puntje uit de resterende wedstrijden is voldoende voor het 3e kampioenschap in 14 seizoenen vriendenteam. Volgende week uit bij Ilpendam is de eerste kans, veel succes!