7-5: EVC B1 – Koedijk B1 6-2 (1-1)

Op een bloedheet kunstgrasveld heeft EVC B1 met 6-2 gewonnen van Koedijk B1. Door deze overwinning legt EVC beslag op de 3e periode en gaat vanaf 21 mei spelen in de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse. Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn, het was op het kunstgas veel te warm om lekker en goed te kunnen voetballen. Een drietal Koedijk-spelers leek er op voorhand al helemaal geen zin in te hebben. Hun warming-up bestond uit rokend het kunstgrasveld op te wandelen …., waarschijnlijk gisteren te lang in de zon gezeten. Toch lag de bal al na 40 seconden achter doelman Mike van Wees, 0-1. EVC kwam hierna wel beter in de wedstrijd, maar we speelden het te slordig uit. Veelal was de laatste bal net niet goed of stond de doelman op de juiste plaats. Uiteindelijk was het Azeddine Sout die een dieptebal beheerst afrondde, 1-1.

In de tweede helft kregen wel al snel een makkelijke strafschop mee toen een tackle op Casper de Vries wel erg zwaar werd bestraft. Eric Tol schoot vanaf 11 meter raak, 2-1. Direct daarna scoorde Casper na een mooie aanval de 3-1. Koedijk deed nog fraai iets terug, 3-2, maar daarna liep EVC uit. Daniël Kemper zorgde voor de 4-2, Brian Rossenaar voor de 5-2 en het slotakkoord was voor Eric die de einstand op 6-2 bepaalde.

Door deze overwinning worden we 3e in de competitie achter kampioen Volendam B2 en nummer 2 ZAP B1. ZAP wint de 2e periode, EVC dus de 3e periode en VIOS-W B1 (dat 4e eindigt) neemt de 1e periode over van kampioen Volendam. Naast ZOB B1 (dat zich na een paar wedstrijden terugtrok) degradeert ook Westfriezen B1. We kunnen teugkijken op een uitstekend seizoen in deze sterke 1e klasse en de nacompetitie is een mooi toetje. We spelen in de 1e ronde op 21 mei thuis en op 25 mei uit tegen de nr. 10 van de hoofdklasse A. Op dit moment is dat Bloemendaal B1, maar er is in die competitie nog 1 ronde te spelen. Alvast veel succes in de nacompetitie!

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …