EVC E1 revancheert zich

Koedijk E1 – EVC E1 (2-1, rust) 3-2 voor Koedijk E1

(5-12-2015, 5e competitiewedstrijd fase II, seizoen 2015-2016)

Vijf december, Sinterklaasdag, pakjesavond in het vooruitzicht, het alarm van het wekkertje op 6 uur: als de laatste studenten huiswaarts keren na een lange nacht vertrekt EVC E1 om 7.15 uur naar Koedijk. Het is aardedonker als een stoet auto’s de Keetzijde verlaat. Van elke speler zijn ouders aanwezig ondanks dit interessant vroege tijdstip. Zonder problemen arriveren we in Koedijk waar het behaaglijk warm is in de gezellige kantine (type skihut). De spelers worden echter al snel naar de kleedkamer gemanoeuvreerd: de wedstrijd tegen de koploper wacht!
Koedijk E1 staat bovenaan en heeft vorige week De Blokkers E1 met 9-0 klop gegeven. EVC E1 verloor vorige week met 1-8 van Fortuna Wormerveer E2. Roodgroen speelde toen geen goede wedstrijd maar die uitslag was wel een resultaat die niet paste tussen alle andere uitslagen: niet tussen die van EVC maar ook niet tussen die van de andere teams. In welk perspectief moeten we die uitslag zien?
Maar, belangrijker voor nu, hoe zou deze wedstrijd verlopen? Bevestigt Koedijk zijn status als lijstaanvoerder of revancheert EVC E1 zich?
Edam kon over al manschappen beschikken: Patrick Wissels (k), Mika Heuser, Niek de Hoop, Koen Berends (defensie), Colin Molenaar, Bink Mulder (middenveld), Charlie Kuiper, Daoud Ikhlifen, Gene Brandt, Sajad Rahimzadeh (aanval).
Tijdens de warming-up was al snel duidelijk dat de wind een belangrijke rol zou gaan spelen. De pilonnen die het veld markeerden waaiden bij voortduring weg. Ook tijdens de wedstrijd zag Patrick een paar pilonnen voorbij zeilen … De E1 begon met de wind schuin in de rug. Toch was Koedijk meer op de helft van EVC te vinden maar het wist eigenlijk geen openingen te creëren. Roodgroen speelde goed georganiseerd. Alle spelers hielden veel beter hun positie dan vorige week. Daardoor zat er ook meer rust in het spel. De E1 speelde met zelfvertrouwen en was niet onder de indruk van de koploper dat met allemaal 2e-jaars speelde. De eerste grote kans was voor de bezoekers: Charlie ging er razendsnel vandoor over de rechtervleugel maar wachtte in kansrijke positie iets te lang met schieten.
De thuisclub kwam op voorsprong na 12 minuten. Een voorzet van rechts werd door de wind gedragen en was daardoor moeilijk te verwerken. Een Koedijk-aanvaller kreeg de bal voor de voeten en schoot raak (1-0). Daarna leek EVC de stand gelijk te trekken: Gene brak door over de linkerkant maar ook hij was iets aarzelend om doelpuntrijk af te drukken. Koedijk was op dit vlak iets doortastender. Nadat Niek op de lijn redding had gebracht was een Koedijker het meest alert op de terugspringende bal (2-0). EVC gaf echter niet op en verzette de bakens. Het speelde een goede eerste helft en dat werd beloond. Niek onderschepte de bal, gaf een splijtende dieptepass en spits Daoud schoot vanaf rechts raak in de bovenhoek links van de keeper (2-1).
In de rust werden enkele aanwijzingen gegeven die met name te maken hadden met de wind die na de thee vol in het gezicht van EVC zou blazen. De spelers hadden kennelijk goed geluisterd want Roodgroen ging nu veel beter om met die tegenwind dan in de thuiswedstrijd tegen JVC E1.
Koedijk was sterker maar EVC gaf geen krimp en brak een paar keer gevaarlijk uit met name via de snelle Charlie en Gene. De koploper verhoogde de score (3-1) maar had daarbij de hulp van een hoogst ongelukkig moment in de EVC-defensie. Dat bleek echter geen breekpunt maar het gaf eerder inspiratie aan de Edammers. Bink passte de bal naar Gene die op dat moment de spitspositie innam. Gene kwam voor zijn tegenstander en kaatste op Sajad. De linkspoot zag Charlie vertrekken met de trein van 9.50 uur. Sajad begreep de actie, passte de bal in de loop van de snelle rechtsbuiten en die was koel voor het doel (3-2)! EVC was terug in de race. Koedijk was enkele malen gevaarlijk met afstandsschoten met windje mee en ook enkele corners waren dreigend. Maar Roodgroen was dit keer alert bij deze spelhervattingen. De E1 beet van zich af en Gene kreeg weer een kans. Een Koedijker kon de bal echter nog net onderscheppen. Ook Sajad was kansrijk maar ook hij wachtte iets te lang met schieten. Er leek een derde kans aan te komen maar Sajad wist de bal net niet achter de verdediging te leggen waar Gene zijn spikes al had aangetrokken. In de laatste vijf minuten leek het alsof het geloof bij EVC in een draw wegebde. Het leek zich te beperken tot verdedigen en dat was jammer want er was wellicht net iets meer mogelijk.
Conclusie: Koedijk was net iets beter maar had de goals niet alleen aan zichzelf te danken. EVC speelde een gedegen en (zeker gelet op de wind) goede wedstrijd en had wellicht iets meer uit deze wedstrijd kunnen slepen. Het was in ieder geval een mooie revanche op de wedstrijd van vorige week. Alle Mannen speelde een gedreven wedstrijd. Koen had het in de eerste helft lastig omdat zijn tegenstander vrijwel voortdurend 20 meter achter hem speelde (in de D-tjes sta je dan hartstikke buitenspel maar nu moet je er nog rekening mee houden). In de 2e helft had Koen hem echter volledig in zijn zak! Het middenveld met de 1e-jaars Bink en Colin speelde een sterke wedstrijd en met name Colin was heel goed!

Mannen, sterk gespeeld! Complimenten!
Volgende competitiewedstrijd: op 23 januari 2016 tegen De Blokkers E1! Maar … in de tussentijd blijven we natuurlijk gewoon trainen!