Fraaie overwinning EVC E2 tegen ZCFC E1!

EVC E2 – ZCFC E1 (4-2, rust) 5-3 voor EVC E2

(17-10-2015, 6e competitiewedstrijd seizoen 2015-2016)

De Mannen van EVC E2 kwamen op de eerste zaterdag van de herfstvakantie al vroeg in actie: er stond namelijk een ontbijtwedstrijd op het programma en wel tegen ZCFC E1. Op de vraag voor de wedstrijd wie The Voice gewonnen had, kon niemand een antwoord geven. Met andere woorden: de spelers waren op tijd naar bed gegaan.
Selectieteam EVC E2 bestaat dit seizoen uit Blade van Beers en Tyrone Marshall (beiden vorig seizoen spelend in selectieteam E3), doelman Jim Siegel, Fabian van Rijn en Souhail Morrhabi (vorig seizoen respectievelijk E4, E5 en E6) en de uit F1 overgekomen Milan Alberts, Tom Tierolf, Timo Ooms en Kick van der Vlies. Onder leiding van de coaches Jeroen Ooms, Gido van der Vlies en Marcel Tierolf kende de E2 een zware competitiestart met duels tegen koploper Purmersteijn E4, OFC E3, Buiksloot E3 en Monnickendam E2. Slechts tegen Buiksloot E3 werd ruim verloren. Met name tegen Purmersteijn E4 werd goed gespeeld en slechts nipt verloren. Nu was hoogvlieger ZCFC E1 de tegenstrever. Roodgroen was echter in goede doen. Een prachtige dieptepass van Tom verschafte Tyrone de ruimte en de kans om te scoren. Tyrone bleef koel en schoot raak (1-0). ZCFC liet het er niet bij zitten en sloeg terug (1-1). Tyrone nam echter weer de benen en EVC de leiding (2-1). De Zaankanters waren echter weerbarstig en wisten het net opnieuw te vinden (2-2). Maar EVC voetbalde beter dan de bezoekers en het combineerde veel gemakkelijker. Dat resulteerde in twee fraaie combinatiegoals: na samenspel tussen Timo en Blade schoot Souhail raak (3-2) en even later veroverde Kick de bal, passte naar Fabian en die zette Tom aan het werk. Tom schoof de bal netjes in de hoek rechts van de keeper (4-2). Na de rust ging het spel op en neer. De twee teams gaven elkaar geen duimbreed toe en dat betekende ook minder kansen voor beide doelen. ZCFC wist echter toch een gaatje te vinden (4-3) maar Milan wist de voorsprong weer te vergroten (5-3). Met deze stand kwam een einde aan een enerverende wedstrijd waarin de E2 met name in Helft Een heel goed samenspeelde. Een paar punten van aandacht zijn er wel: meeverdedigen (iedereen!), houd de posities goed bezet en zorg dat je (bij balbezit van de tegenpartij) én de bal én je tegenstander tegelijkertijd kan zien (en stel je op tussen die tegenstander en je eigen doel).
Na afloop liet keeper Jim weer zijn penalty-stop kwaliteiten zien. Jim pakte liefst zes strafschoppen! Uitstekend, Jim!