Roda 23 Toernooi 21-05-16

Onze coördinator Rolph had de MC1 ingeschreven op een mooi toernooi bij Roda 23 in Amstelveen. Het enige wat hij vergat te vertellen is dat we om 07:30 moesten verzamelen.. Best vroeg op zaterdag en zeker voor de puberende breinen van de MC1.. Maar goed we waren en vertrokken in min of meer colonne naar Amstelveen. Omdat Noah en Famke het tekort aan spelers opvulden van de MB1 speelden Anouk en Lotte vandaag mee.
Na wat koffie, maar eens oriënteren waar en tegen wie we moesten spelen. Frank had de papieren waarop stond waar we ingedeeld waren. Nadat de meiden bekend was gemaakt wie aar speelde in het veld kon de eerste wedstrijd tegen Koedijk startten. Elke wedstrijd duurt maar 25 minuten en is het zaak om snel te scoren. Dit lukt EVC echter niet, maar de tegenstander ook niet. Het spel golfde op en neer met een licht overwicht voor EVC. Het was dan ook EVC die als eerste scoorde en was het Henriette die met een droog schot de keeper ging testen en deze vond de bal te warm, want hij ging door haar handen heen de goal in. 1-0. Dit was dan ook de eindstand. Eerst pot gewonnen.. op naar de volgende.
Deze startte pas een half uur later en moesten wij op veld 3 aantreden tegen Sporting Martinus. Aangezien een toernooi een prima gelegenheid is om wat te experimenteren probeerde we wat achterhoede speleers voorin en andersom. De wedstrijd op zich was bijzaak, want EVC liet zien hier de betere te zijn. Doelpunten laten bij EVC altijd op zich wachten, zo ook in deze wedstrijd. Henriette werd gevonden en die paste de bal mooi op Esmee, die met een laag geplaatst schot de 1-0 aantekende. Nou net als vorige wedstrijd maar winnen met 1-0 dan.. of toch niet, want vlak voor het einde wist Denise Henriette te vinden die de bal mooi meenam, 2 meiden uitspeelde en de bal links de hoek in schoot. 2-0. De tegenstander wilde niet gelijk opgeven, maar de verdediging en Fenna, hielden prima de 0. Zo tweede wedstrijd ook gewonnen.
Aangezien wedstrijd nummer 3 5 minuten later startte, de coach en leider niet goed hadden gekeken welk veld we speelden ennnnnnnn Fenna en Tessa ruilden van uniform, waarbij Tessa op doel stond en Fenna in de spits. Hoe leuk is dat. Deze laatste wedstrijd was tegen de thuisploeg Roda 23. Deze meiden lieten zien dat zij ook wilden winnen en was dit wel de spannendste en leukste wedstrijd. De opbouw van EVC werd veelal verstoord, maar konden de meiden van Roda 23 geen vuist maken tegen EVC, mede door het goed laten terug vallen van het middenveld en de sterk verdedigende achterhoede wilde de bal er niet in. Na een prima uittrap van Tessa, ontving Henriette de bal en bracht met een mooie pass Fenna in stelling in het 16 meter gebied. Fenna liet zien dat ze behalve keepen ook goed kan voetballen, want ze krulde de bal laag op de grond langs de keeper die er niet meer bij kon 1-0. Roda vocht zich terug, maar lukte het gewoonweg niet om een gelijkmaker te maken. De schaarse uitbraken van Roda 23, werden door Tessa zeer goed in geschat en met een paar prima reddingen hield EVC de 0 vast.
Dus 3 gespeeld en 3 gewonnen.. en dat leverde de meiden de eerste plaats op in hun poule. Als met al een leuk (vroeg) toernooi, met een prima resultaat.

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …