Gedegen zege van sterk EVC JO12-1 op Koedijk JO12-2.

Koedijk JO12-2 – EVC JO12-1 (0-1, rust) 0-7 voor EVC JO12-1
(11-5-2019, 9e wedstrijd voorjaarscompetitie, seizoen 2018-2019)
Na drie voetballoze zaterdagen mocht EVC JO12-1 eindelijk weer aantreden voor een competitietreffen. In Koedijk wachtte het plaatselijke JO12-2-team ons vol ongeduld op. Inzoomend op de grootte van de verenigingen: Koedijk heeft vijf JO12-teams, EVC heeft er twee. Het JO12-1-team van Koedijk speelt overigens in de 2e klasse, een ‘divisie’ lager dan ‘het tweede’.
Mahmoud Harah was helaas nog niet geheel wedstrijd fit. In zijn plaats was Hudhaifah Oukhanim van JO11-1 aan de selectie toegevoegd. Die bestond uit de vertrouwde namen: doelman Tygo Gedikink, Zuhair Aitabdellah, Tim Steur, Tim Knegt, Victor Surie, Niek Pistora, Jesse Joosten, Mike Latdorp en Rick van Velden.
Aan de boorden van het Noord-Hollands Kanaal trokken de teams om Klokke 10.30 uur precies ten strijde. EVC had al snel een overwicht maar het spel was niet vloeiend. Er zat wat ruis op de lijn waardoor Roodgroen moeilijk tot vlotte combinaties kwam. Ondanks het feit dat er in de afgelopen weken was doorgetraind, bleek het team toch een zeker wedstrijdritme te ontberen. Desalniettemin was van Koedijk sporadisch gevaar te duchten en wist EVC wel enkele kansen af te dwingen. Mike had twee mogelijkheden, Rick schoot net naast na een rush vanaf eigen helft en Jesse testte de keeper. Na een minuut of vijftien (een kwartier) kwam Edam toch op voorsprong. Hudhaifah zette Jesse aan het werk en die scoorde 0-1. Tot aan de rust bleef EVC het betere team maar het wist niet echt meer gevaarlijk te worden behoudens een schot van Hudhaifah waar de doelman van Koedijk goed het oog in had.
Na de thee was alles, nou ja, veel, anders. De Roodgroenen vonden elkaar weer en schroefden het tempo op. Daarin kon de thuisclub niet mee. Een combinatie tussen Rick en Hudhaifah eindigde met een pass naar Jesse en die schoot gedecideerd raak (0-2). Een knipoog later soleerde Victor langs drie geelzwarten en rondde deze slalom beheerst af (0-3). Precies twee minuten mochten de onzen van déze voorsprong genieten. Toen dribbelde Tim Knegt de bal in vanaf de linkerzijlijn, trapte de bal met een mooie boog richting het doel maar buiten bereik van de keeper. Tot verrassing van velen (behalve Tim) ontving de winkelhaak ter linkerzijde het leder met grote gretigheid (0-4). De strijd leek nu gestreden maar EVC nam het zeker voor het onzekere. Achterin gaf het helemaal niets meer weg onder leiding van Tim Steur, Zuhair, Tim Knegt had Koedijk weinig in de melk te brokkelen. Omdat doelman Tygo zijn veldspelers zo goed instrueerde bezorgde hij zichzelf nagenoeg een vrije ochtend. Aanvallend gezien ging EVC gestaag door onder impuls van de sterk spelende middenveld-maarschalk Niek. Het vijfde doelpunt kon niet uitblijven. Hudhaifah zorgde voor de vijfklapper door een directe vrije trap van 20 meter afstand weergaloos mooi in de uiterste driehoek rechts van de doelman te plaatsen: een schoonheid van een treffer (0-5)! De koek was nog niet op. Victor passte de bal de diepte in en Mike wist met een subtiel tikje de score te verhogen naar 0-6. Na een voorzet van Rick kopte Jesse bijna raak. Even later wist Rick de bordjes te verhangen naar de eindstand: 0-7.
Conclusie: EVC begon enigszins stroef maar ‘voetbalde zich in de wedstrijd’. In de tweede helft kwam het kwaliteitsverschil en het conditionele surplus tot uiting. Een gedegen zege was het resultaat. Complimenten! Komende zaterdag spelen we de derby tegen Volendam JO12-2 ‘op het dorp’. Er is nog een minieme kans op de titel maar lukt dat niet dan moet de tweede plaats in de rangschikking ons doel zijn! Mannen, wees en blijf ….. scherp!!!