Geen goud voor meidenteams op toernooi RKAV Volendam.

Waar de EVC dames met de hoogste eer gingen strijken, wisten de meisjesteams geen goud te bemachtigen. De resultaten per team waren zeer wisselend en dat is mede te wijten aan het afzeggen van meerdere (goede) speelsters bij twee van de vier elftallen.

De ME1 verloor van Volendam, Kadoelen en Always Forward zonder zelf tot scoren te komen. In het laatste duel wisten onze jongste meiden wel het net te vinden, maar toch werd er met 2-1 verloren van FC Almere. Een 5e plaats was het eindresultaat.

De MD1 begon sterk met een 5-0 zege op Waterwijk, maar tegen het sterke Kadoelen bleef het bij 0-0. Een zeer magere 1-0 overwinning op SO Soest hield EVC in de race voor de titel, maar dan moest er in het laatste duel tegen Volendam op los gescoord worden, want Kadoelen had een veel beter doelsaldo. Er werd wel gewonnen met 3-0, maar dat was niet toereikend. Een 2e plaats dus derhalve. De doelpunten waren van Liz (3), Anne (2), Zylvie, Holly, Femke en Faye.

De MC1 miste een paar speelsters en moest ook per toerbeurt de MB1 aanvullen, dus het was een enigszins rommelig geheel en dat was aan de resultaten te merken. Onterechte nederlagen tegen Marken (0-1) en ADO’20 (0-2) werden gevolgd door een enorme domper tegen Volendam (0-5). In de laatste wedstrijd tegen Koedijk wist EVC dan toch een puntje te pakken. Na een 1-0 voorsprong door Selena werd het tenslotte 1-1. Een 4e plaats resteerde.

De MB1 miste ook speelsters en werd dus aangevuld met of MC speelsters of jongste dames speelsters. Hierdoor was de opstelling steeds zeer wisselend en kon de ploeg haar normale niveau niet halen. Tegen het ijzersterke RKHSV werd de schade tot 0-1 beperkt. Ook tegen Koedijk was 0-1 de eindstand. Eindelijk wist EVC haar derde duel in een zege om te zetten. Het werd 1-0 tegen FC Almere door een in tweede instantie benutte penalty van Nina. Volledig tegen de verhouding kwamen onze meiden op achterstand tegen Volendam, maar Anne wist de eindstand op 1-1 te brengen. In de laatste wedstrijd tegen Kadoelen was de pijp leeg en werd er een 4-0 nederlaag geleden. Dit alles betekende een 3e plaats.

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …