GEHAVEND VR1 SLIKT RUIM VERLIES IN BEKERDUEL

EVC VR1 – DZS VR1 0-10 (0-2)

Doordat in de afgelopen jaren veel meiden uit de jeugd noodgedwongen moesten invallen bij de VR1, hadden de meeste speelsters, die nu naar VR1 zijn doorgeschoven, hun debuut bij de senioren al gemaakt. Vorige week was er dan het debuut van Annicka Kuipers en onze nieuwe aanwinst Sharon de Klerk. In de thuiswedstrijd tegen DZS mocht dan ook eindelijk Sam Hennis debuteren. Het werd een debuut om snel te vergeten. Niet door het spel van deze jonge centrumspits zelf, maar door de te ruime nederlaag en de oorzaak daarvan.
Excuses zoeken is makkelijk en daar doe ik als trainer ook meestal niet aan, maar deze keer geef ik toch een verklaring hoe de nederlaag tegen een mede 4e klasser (maar wel in een andere poule) zo ruim uit kon vallen.
We leken met 14 speelsters een redelijk ruime selectie te hebben, maar voor de wedstrijd viel Roos de Groot al af. Kim Uijlenhoed kon slechts een gedeelte van het duel spelen vanwege een zeer pijnlijke rug, Daniёlle Kalk en Selma Evrengϋn speelden met lichte blessures, Nina de Groot stond half ziek in het veld en diverse speelsters zijn nog niet helemaal fit en natuurlijk hadden er ook een paar de kermis in de benen.
Het oogde dat alleen keepster Fenna Swier, Noah Suurmond, Vérouschka Petrovic en invalster Anne Prinsze fit waren. Door de voornamelijk in de defensie afwezige speelsters werd Kim Bakker als laatste vrouw opgesteld en stond Nora Kramer op haar vertrouwde rechtsback positie. Tegen het fysiek en conditioneel sterke en zeer ervaren DZS was EVC de iets onderliggende partij, maar er werd in eerste instantie toch goed stand gehouden. Op een gegeven moment werd het dan toch 0-1 en niet lang daarna 0-2. Toen raakte ook nogeens centrale verdedigster Britt Ooms dusdanig geblesseerd dat zij de strijd moest staken en leek het duel dus al beslist. Maar door de enorme vechtlust van iedereen en een paar prachtige safes van keepster Fenna bleef het geloof aanwezig. Vlak voor de rust had dit door middel van een tegentreffer uitbetaald kunnen worden, maar helaas maaide Vérouschka in kansrijke positie over de bal.
De tweede helft was nog maar amper begonnen of de 0-3 lag in het mandje. En toen er ook nogeens, uit voorzorg voor zwaardere blessures, meiden uit het veld werden gehaald terwijl de reservebank al leeg was, was het voor DZS simpel om tegen 8 Edammer strijders uit te lopen naar 0-10. We moeten hier echter niet wakker van liggen en volgende week de laatste bekerpoule wedstrijd weer zien als een oefenduel, voordat de competitie gaat beginnen.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …