HOOFDTRAINER VR1 STAPT OVER NAAR DE JEUGD

Na lang wikken en wegen en door diverse mutaties in de dames en meidenafdeling heeft hoofdtrainer VR1 Rolph Meijer besloten om zich het aankomende seizoen te verbinden als trainer/coach aan de nieuw samengestelde en talentvolle O19M (MA1). Gert Jan Nordmann is de teamleider. Dit nieuwe team bestaat uit de huidige MB1 speelsters, een VR1 speelster die nog in de jeugd mag spelen en drie doorgeschoven talenten uit de huidige MC1, waaronder de keepster. Deze meiden moeten worden voorbereid om spoedig de stap te maken naar de damesselectie. Er spelen er zeker al een aantal in, die het niveau van de VR1 aan kunnen en dat hebben ze al bewezen met diverse inval beurten.
De selectie van de huidige VR1 is te smal gebleken en dat geldt ook voor de huidige MA1. Na overleg is besloten deze teams samen te voegen tot een grote groep, waardoor normaal gesproken de personele problemen verdwijnen.
De al jaren assisterende Klaas-Jan Kalk wordt doorgeschoven als hoofdtrainer/coach en ook Rolph blijft bij het team betrokken als trainer. Greet Langkemper blijft in functie als leidster/verzorgster. Helaas stopt keepsters trainer Arthur Polman ermee en door de nieuwe opzet vervallen ook de taken van trainers Vinzent Nieuwenhuizen, Mark Duif en leidster Carla Duif. En hierbij worden deze personen dan ook zeer hartelijk bedankt voor hun bijdrage aan het meisjesvoetbal.
De doelstelling is om het niveau van alle speelsters omhoog te brengen en het VR1 team in stand te houden. Waarna zo spoedig mogelijk de jonge talentvolle meiden, inclusief trainer en leider, doorstromen naar de damesafdeling. Dan kunnen er eindelijk eens twee damesteams geformeerd worden en kan er geselecteerd gaan worden op kwaliteit. Dan kunnen de betere speelsters in het VR1 team komen en de iets minderen in VR2. Dan wordt en blijft het voor iedereen leuk om te voetballen. En met een kleine honderd spelende dames en meisjes moet het ook mogelijk zijn om een heuse selectie in de toekomst in stand te houden en ook de teams naar een hogere klasse te loodsen.

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …