MO17-1 BOEKT VERDIENDE OVERWINNING

EVC MO17-1 – ZOB MO17-1 3-1 (2-1)

De start was sterk. EVC nam meteen het initiatief en speelde veelvuldig op de helft van de gasten uit Zuid Oost Beemster. Het duurde dan ook niet lang voordat Sam Hennis, met een mooie knal in de hoek, de 1-0 op het scorebord zette. Door prima spel van middenvelders Selena Verhoek, Jamila Yachou en Roos Treuren werd de driemans voorhoede steeds aan het werk gezet en dat leverde vele kansen op. Het werd dan ook al vrij snel 2-0 door Noah Suurmond na een actie op snelheid. Helaas stonden de vizieren daarna niet meer op scherp en pakte de keepster van ZOB diverse inzetten van onder andere Fay Brommersma. Dit is wel een puntje van aandacht, want we hadden minimaal vijf goals kunnen en moeten maken voor de rust.
Hierdoor hielden de gasten goede hoop en gingen ze op jacht naar de aansluitingstreffer. De nagenoeg foutloze defensie, bestaande uit Britt Ooms, Jasmijn Stam, Anouk Gerritsen en Lotte Kemper hield vrij eenvoudig stand, maar vlak voor de thee ging het even helemaal verkeerd. Een gebrek aan communicatie en daadkracht leidde eerst al een indirecte vrije trap in ons eigen strafschopgebied in. Gelukkig vloog het schot hoog over. Maar enkele minuten daarna profiteerde de spits van ZOB van opnieuw een chaotisch moment in onze verdediging. Met een overtuigende pegel in de bovenhoek werd keepster Fenna Swier kansloos gelaten, 2-1. Het hele team deelde in de malaise, want van het goede en overtuigende spel was het laatste kwartiertje weinig meer over.
In de tweede helft ging het weer een stuk beter en dat was maar goed ook, want onze tegenstander begon ook steeds meer naar voren te spelen en in een goed resultaat te geloven. Hierdoor golfde het spel op en neer, maar was EVC toch wel de sterkere ploeg. Het wachten was op het bevrijdende derde doelpunt. Maar ook nu, met Esmée Dijkman in de spits, bleek het scoren van doelpunten en lastig klusje te zijn. Ondertussen behoede Fenna ons met twee cruciale reddingen voor de gelijkmaker.
Na een paar mooie kap en draaibewegingen van Denise Latdorp was het Noah, die met haar tweede treffer de 3-1 dan toch eindelijk in de touwen schoot. Met nu ook Britt Hendrickx en Dianna Dijkstra in de gelederen werd er in de slotfase keihard geknokt om ZOB van het scoren af te houden en er zelf nog eentje bij te prikken. Het eerste lukte, het tweede niet. En zo werd een verdiende zege geboekt, maar met veel te weinig doelpunten.