IJzersterk EVC F5 wint bij FC Weesp F9

FC Weesp F9 – EVC F5 0-4 (0-2) 2-4-2016

Vandaag de wedstrijd tegen FC Weesp waar onze kanjers thuis met 1-1 hadden gelijk gespeeld.
We waren compleet en iedereen had er veel zin in. Op het kunstgrasveld die behoorlijk versleten was kon de strijd beginnen.Met Fortuna de 1e helft op doel werd het in het begin een strijd op het middenveld. Er waren veel duels die meestal door EVC werden gewonnen. De verdediging met de onvermoeibare Ayoub en de zeer sterk spelende Lars gaf geen kans weg. Op het middenveld streden afwisselend Casper, Tijl, Julian, Bram en Finn om iedere meter en spits Yannick vocht tegen de zeer goede laatste man van FC Weesp mooie duels uit. Er kwamen wat mogelijkheden zonder resultaat nog, maar plotseling kreeg Yannick de bal voor zijn voeten en hij twijfelde geen momet en schoot de 0-1 binnen. FC Weesp probeerde het maar zoals eerder gezegd iedereen knokte geweldig. Vlak voor rust scoorde Yannick de 0-2. De meegereisde supporters moedigden luidkeels aan. Toen was het rust. We bleven op het veld omdat het een behoorlijk eind lopen was naar de kleedkamer,

De coaches Peter en Sierk waren tevreden en zeiden zo door te gaan. De 2e helft met nu Lars op doel was een kopie van de 1e helft, veel duels op het middenveld waar vooral Casper prima speelde. Bram had een paar mooie rushes langs de lijn onder inspiratie van opa Chris die enthousiast aanmoedigde. Het was wachten op de bevrijdende derde doelpunt en die kwam ook, wederom door Yannick. Dit was de beslissing, FC Weesp gaf het op want ze wisselde hun beste man en Yannick profiteerde direct door zijn vierde te maken. Even later floot de uitstekende scheidsrechter voor het einde en iedereen was blij. Concurrent AFC had verloren, dus EVC staat nu fier op kop. Kanjers ga zo door nog 3 wedstrijden te spelen en als die gewonnen worden dan is het kampioenschap een feit, Volgende week thuis Purmerland.

De wedstrijd werd gefilmd door een ouder van FC Weesp en als het goed is wordt er een kopie opgestuurd.