5-12: EVC B1 – FC Den Helder B1 3-2 (2-0)

We hebben een kleine selectie, een nog net niet wedstrijdfitte Azeddine Sout en daar kwam donderdag tijdens de training Brian Rossenaar nog bij. Hij verstapte zich en brak zijn enkel, beterschap! Gelukkig was de B2 vrij en sloten Alvar van der Spek, Jan van Straaten, Sam Knook en Timon Prumper aan. Alvar begon in de basis en verder wisselde trainer/coach Peter Eman het e.e.a. aan posities. Van tegenstander FC Den Helder was in de uitwedstrijd eerder dit seizoen gewonnen, maar dat bleek toen al een taaie tegenstander.

EVC begon voor de wind goed aan de wedstrijd en binnen 1 minuut kwam de bal al op de lat boven de kansloze doelman van FCDH. Even daarna was het wel raak. Aaron Lacunes zette goed door over de achterlijn, bleef kijken en bood Johnny Latdorp een niet te missen kans die hij rustig afrondde, 1-0. Een goed begin. EVC bleef de bovenliggende partij en het was wachten op een tweede doelpunt. We verslikten ons bijna in een counter van FCDH, maar doelman Mike van Wees bleef opletten en kwam winnend uit de 1 tegen 1 met een aanvaller. Niet veel later viel een tweede EVC-treffer. Mike trapte de bal voor de wind heel ver uit en zo kwam Aaron aan de andere kant oog in oog met de doelman te staan. Die kansen moet je Aaron niet geven en de stand was 2-0. Hierna vergat EVC de wedstrijd in het slot te gooien. Eric Tol, vandaag linksbuiten, zag zijn inzet gestopt door de doelman en bij een volgende 1 tegen 1 tussen Aaron en de doelman ging de bal niet tussen de palen. Zo hielden wij onze tegenstander, die tot dan toe verder geen kans had gehad, in de wedstrijd.

In de tweede helft had EVC storm tegen en vergaten wij te voetballen. Een lange bal tegen de wind komt net zo hard weer terug, we maakten het onszelf veel te moeilijk. Er slopen ook wat schoonheidsfoutjes in de anders solide achterhoede en toen wij iets te makkelijk wilden uitverdedigen viel 20 minuten voor tijd uit het niets de 2-1. EVC was het even kwijt en FCDH kreeg een aantal hoekschoppen te nemen waaruit zomaar de gelijkmaker had kunnen vallen. Gelukkig werd het geen 2-2, maar 3-1. Mitchell Rossenaar nam een vrije trap die door Daniël Kemper bij de tweede paal beheerst werd binnen getikt, 3-1. Dat het in de 8e minuut van de blessuretijd nog 3-2 werd, ook uit een uittrap van de doelman, is alleen voor de statistieken van belang. Geen grootse wedstrijd, was ook lastig met deze weersomstandigheden, maar wel weer een overwinning. Complimenten aan de invallers van de B2 die allemaal hun speelminuten maakten. Goed gedaan mannen!

Volgende week gaat de B1 naar Warmenhuizen voor de inhaalwedstrijd tegen VIOS-W. Veel succes!