19-9: FC Den Helder B1 – EVC B1 1-4 (0-1)

Voor de B1 stond deze zaterdag de verste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. De wedstrijd in Den Helder tegen FC Den Helder B1. Deze club is de fusie van de Helderse verenigingen Helder, HRC en WGW en speelt op een fraai complex (nieuw kunstgras en schitterend nieuw clubgebouw) aan de buitenkant van Den Helder.

FC Den Helder en EVC mochten hun kunsten vertonen op het A-veld, het voormalige hoofdveld (gras) van HRC. Een veld met de grootste afmetingen en gigantische tribune. De kwaliteit van het veld liet echter te wensen over en dat had wellicht ook zijn weerslag op het spel van EVC en FC Den Helder. Het werd een hele matige wedstrijd. FC Den Helder had wat redelijke spelers op het middenveld, maar zocht vooral de lange bal op de spitsen. Die kwamen er amper doorheen, vooral omdat Rowan Suurmond en Mitchell Rossenaar prima rugdekking gaven. Doelman Mike van Wees kreeg dan ook weinig te doen. EVC speelde ook niet groots, het was onze minste wedstrijd, maar als we dan een keer in de aanval gingen werd het direct gevaarlijk. Na een minuut of 20 kreeg Azeddine Sout rechts in het strafschopgebied de bal en hij haalde vol uit. De bal verdween in de lange hoek langs de doelman, 0-1. Verder gebeurde er weinig meer in de eerste helft. Brian Rossenaar was nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn uithaal raakte de kruising.

In de tweede helft liet EVC in 10 minuten zien dat we toch wel heel aardig kunnen voetballen. FC Den Helder werd helemaal weggespeeld en van 0-1 ging de stand naar 0-4. Eerst ging Brian er aan de linkerkant langs en zette voor, waarna Aaron Lacunes prima voor zijn man kwam en de 0-2 binnen tikte. Daarna ging de aanval over rechts. Azeddine passeerde wat tegenstander, hield het overzicht en gaf een mooie voorzet die door Brian fraai bij de tweede paal werd ingekopt, 0-3. De 0-4 was een weergaloze uithaal van Azedinne die hard en hoog raak schoot. EVC op rozen, de wedstrijd op slot en zo kon B2-speler Timon Prumper nog 25 minuten zijn opwachting maken. Er gebeurde verder weinig meer, behalve dat een voorzet van een FC Den Helder speler via het been van Mitchell in de korte hoek verdween, 1-4. Dit was tevens de eindstand.

Met 7 punten uit 3 wedstrijden zijn we leuk begonnen in de eerste klasse, maar het seizoen is nog lang. Komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen Reiger Boys B1. Ook een tegenstander die nog geen punten heeft, maar altijd over prima eerste elftallen beschikt. Veel succes!