JEUGDIG VR1 PAKT REMISE IN THUISDUEL

EVC VR1 – TOS ACTIEF VR1 2-2 (1-2)

Door omstandigheden misten wij weer een waslijst aan speelsters. De wedstrijd was al een half uur verplaatst om jeugdspeelsters in te kunnen passen en de bank te bezetten. Het eerste gedeelte van dit duel was lang niet groots van EVC zijde, om het maar voorzichtig uit te drukken. Verkeerd dekken, te weinig strijdlust, steeds de drukte opzoeken en foutieve passes waren aan de orde van de dag. Toch gaven Melissa Sluiman, Lian Slot, Roos de Groot en Milly Eeltink weinig weg in de verdediging. En zolang je de “nul” houdt geeft dat vertrouwen en hoop je dat het spelbeeld langzaam maar zeker in positieve zin veranderd. Maar net toen het allemaal iets beter leek te gaan, ging het alsnog fout. Suzan Kaars stormde haar doel uit om een steekbal te onderscheppen, ware het niet dat Milly net iets eerder bij deze bal was en hem verkeerd raakte, waardoor het speeltuig met veel effect in ons eigen doel belandde, 0-1. EVC ging beter spelen en op jacht naar de gelijkmaker. Door goed combinatiespel van middenvelders Marieke van Straaten, Selma Evrengün en Kelly Groot kwamen openingen tot stand en kon de voorhoede in stelling worden gebracht. Linksbuiten Kim Bakker (MB1) kreeg een goede kans, maar de verdedigster van Tos Actief hinderde voldoende, waarna de keepster redding kon brengen. Even later verzond Irene Tol een splijtende pass en bracht daarmee Vérouscha Petrovic in stelling. Zij wachtte rustig tot de keepster het initiatief nam en schoot koelbloedig raak, 1-1. De terechte hoop op een voorsprong bij rust was zeker aanwezig, maar helaas viel het doelpunt aan de andere kant. Na een foutenfestival aan EVC zijde wist een Amsterdamse voorwaartse de bal op tergend langzame wijze in de uiterste benedenhoek te plaatsen, 1-2.
In de tweede helft werd de gemiddelde leeftijd nog maar eens omlaag geschroefd door de niet geheel tevreden zijnde trainer. Daphne de Groot (MB1) werd in de spits geposteerd en Nina de Groot (MB1) als linkshalf. Hierdoor kwam er meer rust in het spel, want deze meiden waren altijd aanspeelbaar en wisten in bijna alle situaties een medespeelster te vinden. Het duurde wel even, maar toen kwam EVC dan toch verdiend opnieuw langszij. Vérouschka kreeg de bal bij de rechter zijlijn en met een enorme pegel in de verre bovenhoek verraste zij de bij de eerste paal staande keepster, 2-2. Qua spelbeeld was dit op zich wel een terechte stand, maar beide teams hadden kansen op de zege. Eerst was het Daphne, die goed aannam, doordraaide en wilde schieten, maar twee verdedigsters verhinderden dat. Zij draaide om en zocht een medespeelster om op terug te leggen, maar de aansluiting was er nog niet. Even later Nina, die met een verdekt schot de korte hoek zocht, maar de bal was te zacht en kon ternauwernood door de keepster gepakt worden. Aan de andere zijde een fel ingeschoten bal binnen de zestien, maar met een super reflex tikte Suzan de bal uit de bovenhoek. Ondertussen was Lian leeg gespeeld en werd vervangen door Annabel Wansink. Deze debutante (MA1) had wel enige zenuwen, maar kreeg niet voor niets het vertrouwen van de trainer en speelde centraal achterin, samen met Melissa, een degelijke partij. Ook Sam Hennis (MB1) zou haar debuut nog gemaakt kunnen hebben als breekijzer, maar het risico werd niet genomen door een lichte hamstring blessure en samen met de altijd luidruchtig meelevende bankzitter Debby van den Berg moedigde zij EVC aan. In de slotseconden veerde het publiek op en stormde de dug-out leeg, want Irene had een zeer kansrijke diagonale raket gelost, maar tot ons grote verdriet vloog deze nipt voorlangs en blies de vrouwelijke arbiter voor het eindsignaal.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …