Uitstekend antwoord EVC JO11-1 met zege op ZOB JO11-1!

ZOB JO11-1 – EVC JO11-1 (0-2, rust) 2-3 voor EVC JO11-1
(4-3-2017, 3e wedstrijd voorjaarscompetitie 2e klasse, seizoen 2016-2017)
Ruim een etmaal na de DEEN-Cup wedstrijd tegen Hollandia JO11-1 reisde EVC JO11-1 af naar Zuidoostbeemster waar ZOB JO11-1 de tegenstander was in de 3e wedstrijd van de voorjaarscompetitie). De eerdere nederlagen in de competitie en de lichte teleurstelling van de avond ervoor vroegen om een goed antwoord van de Mannen van de coaches Jeroen Ooms, Marcel Tierolf (ditmaal afwezig want aanwezig bij Spurs-Everton) en Jan van de Nes.
Dat kwam en het was het juiste antwoord!
De overgang van het knusse Kras-stadion met zijn perfecte kunstgrasveld naar de winderige, open vlakten van de Beemster en de hobbelige grasmat op (zware) Beemsterklei, was groot. Toch was dat niet te merken aan de EVC-ers Koen van Beek (k), Timo Ooms, Daoud Ikhlifen (a), Colin Molenaar, Milan Alberts, Bink Mulder, Tom Tierolf, Kick van der Vlies en Rayan Morrhabi. Roodgroen startte met de wind in de rug en zette direct druk op de Beemsterlingen. Het combineerde heel behoorlijk op de lastige ondergrond en creëerde kansen. Bink schoot tegen de keeper aan, Rayan tikte net over. Na 10 minuten onderschepte de ijzersterke Daoud de bal. Hij passte strak naar Rayan en die schoot raak: hard en laag links van de keeper (0-1)! Nog voor de thee sloeg Edam weer toe. Een cornerkick (van Kick) vanaf links werd door Tom koeltjes tegen de touwen gewerkt (0-2)! Eventjes leken enkele spelers te denken de zege al in de tas te hebben maar de coaches en andere spelers brachten de concentratie bij allen terug. Verdedigend was het goed voor elkaar bij de gasten: onder leiding van Daoud en in eendrachtige samenwerking met de goed voetballende backs Colin en Timo en de sterke centrale middenvelder Milan kregen de Beemsterlingen nauwelijks een kans. Kwam die toch dan toonde doelman Koen zijn klasse! In de rust werd de spelers op het hart gedrukt op dezelfde voet door te gaan. Een ander advies: te voorkomen dat de tegenstander zou schieten of een dieptepass zou geven. Met wind tegen was dat vragen om problemen. Ten derde: compact verdedigen en ZOB tot fouten dwingen. Dat werkte de eerste vijf minuten na de thee goed maar toen was er toch een moment van onachtzaamheid: zonder afspraak liep een speler uit zijn positie en gelijk was het raak (1-2). Ietsje later stuitte Rayan op de doelman na een uitstekende pass van Bink. De volgende aanval leidde tot een vergroting van de voorsprong. Milan en Tom dwongen een ZOB-er tot het weggeven van een hoekschop. Weer meldde Kick zich hiervoor maar nu aan de rechterkant van het veld. Met de loepzuivere corner van Kick wist Daoud wel raad: hard en hoog knalde hij raak (1-3)! Vervolgens was de wedstrijd in evenwicht maar was het vooral opletten bij hoekschoppen en vrije trappen van de thuisclub. De gemiddelde lengte van de gastheren was groter en dat betekende een paar gevaarlijke momenten. ZOB profiteerde niet van dit lengtevoordeel maar wel van een snelle counter (2-3). In de laatste minuten kwam EVC niet meer in gevaar maar wist het zelf ook niet meer te scoren. Eindstand derhalve: 2-3! Een uitstekend antwoord en een fraaie zege voor EVC JO11-1 na een spannende en sportieve wedstrijd onder leiding van de objectieve ZOB-referee.
Aanvoerder Daoud (leading by example) was de Man of the Match en de inbreng van Kick was cruciaal door zijn twee puntgave corners! Maar …. alle Mannen verdienen een groot compliment voor hun gedrevenheid en juiste wedstrijdinstelling!
Mannen, volgende week thuis tegen FC Purmerend JO11-2: een revanche zou geweldig zijn! Heel veel succes en plezier!