Marken MC1 – EVC MC1 1-2

Marken uit altijd lastig, zeker vanwege dat lange rot stuk over die dijk ernaartoe. Met de laatste wedstrijd in gedachte welke in 3-3 eindigde wilden we vandaag zeker winnen. De wedstrijd begon en bleek snel dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Het spel ging over en weer en werden aan beide kanten goede kansen gecreëerd. Het was EVC die één van deze kansen benutte. Een mooie pass van Tessa op Noah die van de linker buitenkant goed naar binnen sneed en de bal hard en laag in de verre hoek schoot. 0-1. Het was een welkome treffer vanwege het op en neer gaande spel. Marken was wakker en zette volop de tegenaanval in. Marken was gretiger voor en op de bal en probeerde met goed opbouwend spel het doel van EVC te bereiken. En hoe mooi om te vertellen dat onze verdediging met Chelsea, Melissa, Charlotte, Jasmijn en Eva stonden als een huis. Vooral de snelle rechtsbuiten werd keer op keer goed verdedigd door Eva, die er voor zorgde dat er geen voorzet van die kant kwam. Omdat Jasmijn uitviel, nam Tessa de plek als voorstopper over en wat pakte dat goed uit. Tessa hield tot ver in de tweede helft goed vol en beukte elke lange bal van Marken met de zelfde snelheid weer terug. De druk van Marken was groot, maar EVC hield stand. Het middenveld had het zwaar, vooral tegen de fysiek sterkere meiden van Marken. Famke, Roos Jamila en Henriette probeerde elke keer op te bouwen maar de goede verdediging van Marken hield ook stand. Op de rechterkant waren Chelsea en Roos heer en meester. Voorin waren Noah, Denise Esmee Selena en Fay druk bezig om de bal voor het doel van Marken te krijgen. Deze pogingen werden goed verdedigd en keken we lang naar een maar magere 1-0 voorsprong aan. Het duurde dan ook dik in de tweede helft voor er een doelpunt kwam. Roos die een fantastische wedstrijd speelde en de opdracht van de trainer had begrepen door voor je tegenstander te komen en te jagen de bal veroverde. Ze gaf een mooie pas op door het midden op Esmee en die speelde de keeper keurig uit en had de bal voor het inschieten 0-2 Dat was voor een ieder een opluchting. Toch gaven beide ploegen het voetbal niet op en bleef het spannend. EVC werd nu ook fysiek sterker, waarbij de scheidsrechter vond dat er iets te hard werd geduwd en gaf op de rand van de 16 meter een vrije trap aan Marken. Deze werd keurig ingeschoten 1-2. Marken rook bloed en speelde veel pressievoetbal en moest de verdediging van EVC veel doelpogingen verijdelen. De dames achterin onder leiding van Famke hadden het zwaar maar stonden als een huis. Fenna moest nog enkele hachelijke reddingen doen om een gelijkspel te voorkomen. Dames wat was dit een spannende en mooie wedstrijd en hebben jullie verdiend gewonnen.