ALC MC1 – EVC MC1 2-17

Het laatste bekerduel was vandaag de uitdaging. Vooraf waren er wat perikelen rondom de sokken. De wastas werd door de hond van Nico’s moeder gezien als voedselbron, alwaar hij/zij 5 paar sokken verorberde. Aangezien sokken nu niet echt bij de schijf van vijf hoort, dacht de hond dat ook en braakte de sokken in puzzelstukjes terug in de bewoonde wereld. Conclusie, vijf paar sokken onbruikbaar, hond na de dierenarts, maar die maakt het goed gelukkig. Met nieuw aangeleverde sokken door Rolph vertrokken we naar Abbekerk, waar we tegen ALC moesten.
Vooraf stond de vrouwelijke coach van ALC de meiden als een soort tiran toe te spreken en zaaide zij onzekerheid in deze meiden…. Zonde maar waar. Vanaf het begin was duidelijk dat EVC de overhand had en dat resulteerde in snelle en steeds fraaiere doelpunten. De tegenstander kwam nauwelijks aan de bal en werd er oor de meiden goed gestoord en de bal veroverd. Nagenoeg elke aanval resulteerde wel in een doelpunt. Het samenspel vanuit alle posities was een lust voor het oog. De verdediging had niet veel te doen, maar Eva, Chelsea, Charlotte, Famke en Jasmijn hielden het achterin goed dicht. Op een onoplettendheidje na waar ALC in de eerste helft uit scoorde stond de verdediging als een huis. Vanuit achteruit werd goed gecombineerd en het middenveld met Roos, Henriette, Jamilah, Fay brachten de bal keer op keer bij de aanvallers. Fay bracht met een aantal strakke passes de bal bij Noah, Selena en Esmee die daar fraai door konden scoren. De in de tweede helft werd het als het ware een trainingspartijtje, waar de trainers ook op doelde om dan te gaan werken aan het overspelen en dat werd goed uitgevoerd door de MC1. Toch kon niet worde voorkomen dat er nog 1 tegendoelpunt viel, maar dat was een pleister op de wonden van de meiden van ALC met hun nogal (te) felle coach. Aangezien het scoreverloop mij is ontschoten, noem ik de scorende dames met aantallen om even aan te geven dat we een goed team hebben. Scoreverloop: Henriette, Esmee en Selena allen 4x. Noah 1x, Jasmijn 1x Fay 1x en Tessa 2x. Dames dit was een topprestatie en op naar de volgende bekerronde. Voor zaterdag staat de eerste competitiewedstrijd op het spel thuis tegen TOS Actief.
Harry Dijkman

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …