Draw voor EVC JO11-1 na spannende strijd tegen Velsen

EVC JO11-1 – Velsen JO11-2 (rust 1-2) Eindstand 4-4
(27-9-2016, 4e competitiewedstrijd seizoen 2016-2017)
Op dinsdag 27 september 2016 stond een inhaalwedstrijd op het programma voor EVC JO11-1. Tegenstander: Velsen JO11-2 dat een ruime week eerder moest afzeggen vanwege personele problemen. De Velsenaren waren net op tijd aanwezig voor deze doordeweekse match: fileproblemen waren de oorzaak. De verwachting dat dit een ongeveer gelijkwaardige tegenstander in de hoofdklasse zou zijn, kwam uit. De andere tegenstanders zijn gewoonweg te sterk.
EVC speelde met de volgende Mannen: Koen van Beek (k), Timo Ooms, Daoud Ikhlifen, Tim Knegt, Milan Alberts, Colin Molenaar, Bink Mulder, Tom Tierolf, Rayan Morrhabi, Kick van der Vlies en invaller Niek de Hoop. Onder leiding van jeugdscheidsrechter Björn Alberts begonnen beide teams te voetballen in een hoog tempo. Het spel golfde op en neer en beide opponenten kregen kansen. Tom Tierolf schoot op de lat en Rayan Morrhabi zag zijn schot gekeerd door de keeper. Een andere poging van Rayan werd door de doelman over de lat gewerkt terwijl Tom een kopbal naast zag gaan. Velsen wist echter wel te scoren (0-1). Het verdubbelde zelfs de score toen de spits een laag ingespeelde corner mocht aannemen, omdraaien en inschieten zonder enige weerstand van de thuisclub (0-2). Daarna rechtte EVC weer de rug en Rayan wist 1-2 aan te tekenen op het virtuele scorebord op het B-veld.
Na de thee drong Roodgroen meteen weer aan onder leiding van de sterk spelende Bink Mulder. De nauwelijks van griep herstelde Colin Molenaar maakte de nodige rushes over de rechtervleugel en het was Kick van der Vlies die een afgeslagen bal in een piepklein gaatje links van de keeper wist te prikken (2-2). Aan de andere kant was doelman Koen van Beek zeer attent bij schoten van de bezoekers. Invaller Niek de Hoop speelde een energieke wedstrijd evenals aanvoerder Daoud Ikhlifen. Er waren echter wel enkele momenten dat ze allebei tegelijkertijd of in de verdediging stonden of op het middenveld: iets beter afspreken, Mannen, zodat jullie elk van beide posities innemen (één man in de verdedigng en één op het middenveld). Nadat Rayan tegen de paal geschoten had na een pass van Tim Knegt, wist Niek 3-2 te laten aantekenen. De wedstrijd was nog niet over want Velsen scoorde 3-3. Vlak daarna speelde Timo Ooms zijn maatje Bink aan, die gaf een splijtende dieptepass naar Tom en die wist daar wel raad mee: hij kegelde het leder tegen de touwen (4-3).
Was dit de eindstand? Nee, helaas, niet: drie seconden voor tijd wist Velsen 4-4 te scoren en dát was het eindresultaat van een zeer spannende, levendige wedstrijd tussen twee teams die elkaar in een sportieve wedstrijd nauwelijks ontliepen qua niveau. Voor spelers en toeschouwers was het zeer leuk om naar te kijken. Alle EVC-ers waren zeer gedreven en speelden goed. Uitblinkers: de (parttime) vleugelverdedigers Milan Alberts, Tim Knegt en Timo Ooms! Een andere uitblinker: de uitstekend fluitende arbiter Björn Alberts!
Mannen, heel veel succes in de volgende (zware) wedstrijden!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …