EVC mc1 – Fortuna Wormerveer mc1

In de strijd om de mogelijkheid tot het kampioenschap open tehouden; we staan namelijk 3punten achter op Purmerland maar hebben een beter doelsaldo +5 tegen +7 voor ons (voornamelijk behaald op Volendam), moest er natuurlijkgewonnen worden tegen het lager geplaatste Fortuna Wormerveer. Helaas leiden onzemeiden aan de vervelende en zeldzame ziekte die onderschatting heet; steeds wordt vergeten dat we in de tweede helft van het seizoen in een zwaardere competitie zitten, waar niet makkelijkgewonnen wordt en zeker niet met grote cijfers (de 6-1 tegen Volendam is eerder een uitzondering, dan gewoonte en weest wakker meidenvolgende weekzullen ze ons een lesje willen leren). Met hotseknots flipperkast voetbal en ook nog op een drietal na zeer laffe en angstige duels,kon het niet anders gerbeuren dat we weer tegen een achterstand zouden aanlopen.
Een ingooi naar twee fortuinlijke Fortunesen die door Britt en Elise (die later voortreffelijk speelde, maar nu even geen onderling overleg hadden wiewie moest dekken en hoe) net werden gemist in de dekking en onze Bobby dieachter haar doellijn stond te keepen.
Goed het werd tijd om meer gewicht in de strijd te gooien. Vooral Sam en Daphne moeten in deze geroemd worden. Deze dames beuken er (in de goede zin des woords; dus zonder overtredingen) gewoon op los. Verder leek het voetbal ook wat beter. Er moest wel vaak een counter van Fortuna onschadelijk worden gemaakt en dat lukte,maar niet met het mooie rondtikken zoals deze meiden dat afgelopen donderdag op de training deden, maar goed dan maar over de zijlijn en af en toe met een knie tot corner verwerkt. Tegen een minuut of 20 zou Sam de bal na een heen en weer geflipper voor het Wormerveerse doel strak van rechts snoeihard achter dekeepster & de linker steunpaal van onFortuinlijke net vast schieten. Misschien niet fraai gecombineerdmaar een fraai doelpunt door de kracht die er van uitging. 1-1. Even later na een mooie combinatie werd Nina dooer de keepster gestuit maar kon debal in Edams bezit houden door de bal via Sam en Annicka helaas kreeg ze de bal iets te snel terug waardoor Nina uit buitenspelpositie zou scoren; het bleef dus 1-1. Zo gingen we de rust in. Na rust bleef het spel onrustig enleek het er niet op dat we deze wedstrijd zouden kunnen winnen. Maar dan opeens gebeuren er weer van die pareltjes van samenspel; Nina, Annicka, Sam en uiteindelijk staat zomaar Annemijn alleen voor de keeper; prachtig en 2-1. Nu zou het toch lukken?
Maar dan zie je vanaf de zijlijn toch grote ruimtes in de verdediging ontstaan. Hoe weet ikniet meer precies, maar de 2-2 ontstond. Maar ook ontstond er nu eindelijk een soort onverzettelijkheid en bereidheid te knokken voor elke meter er ontstond enige mot tussen meiden van beide partijen; ik moet zeggen dat dat wel af en toemag hoor, alshet voetballend niet lukt hoef je je nog niet weg te laten zetten door je tegenstander. Als spelers als Annicka zich ook zodanig gaan laten gelden dat haar verdedigster boos ophaar wordt; soms moet het, gaat het degoede kant op.
Het spelging nog even over en weer en daarna vond EVC het Welletjes; we speeldde op hun helft. In minuut 20 gaf Nina een diepe bal op Kim Bakker die voor haar verdediger dook en voor de ogen van de net in de tribune plaatsgenomen Anja en Rob genadeloosin de rechterhoek van het wormerveerse doel schoot en de eindstand van 3-2 noteerde. Het had nog 4-2 kunnen worden omdat Annemijn nogmaals alleen, na weer een fraaie combi, voor het doel zo komen echter onbeheerst over het doel ramde; we hebben nog wat te trainen op het vlak van rust en overzicht.
Voor volgende week allen op tijd naar bed en wakker in Volendam verschijnen!!!!

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …