21-5: EVC JO19-1 (zon) – FC Purmerend JO19-2 (zon) 7-2 (3-1)

Zoals bekend was JO19-1 (zon) al kampioen, maar het vieren doe je thuis in Edam. Vorige week bij Oosthuizen deden we maar wat, maar vandaag werden de zaken weer serieus aangepakt. FC Purmerend JO19-2 kan een lastige tegenstander zijn, zeker met wat hulptroepen uit JO19-1. EVC liet in de eerste helft zien toch heel aardig te kunnen voetballen. FC Purmerend werd bij tijd en wijle weggetikt en EVC kreeg genoeg kansen om nog voor de rust de tegenstander op grote achterstand te zetten. Helaas werden deze niet allemaal benut en was de stand bij rust pas 3-1.

Dit was ook het spelbeeld in de tweede helft, die toch een doel had. Rowan Suurmond en Emiel Claasen waren de enige spelers die dit seizoen nog niet gescoord hadden en daar moest verandering in komen. Bij 6-1 kreeg EVC een strafschop die door Rowan benut werd en zo was zijn 0 van het scorebord. Alle ballen op Emiel die inmiddels in de spits had plaatsgenomen. Maar wat we ook deden en wat Emiel ook probeerde de bal wilde er niet. Of de doelman zat er tussen, of een been van een speler en helaas ook nog de doelpaal. Zo bleef Emiel op 0 staan, samen met doelman Mike van Wees. Uiteindelijk wel een 7-2 eindstand. Doelpunten van Kyle Idsinga (2), Eric Tol (2), Aaron Lacunes, Brian Rossenaar en Rowan.

Voor de spelers waren er bloemen en een kampioensmedaille met hun naam erop. Verder bloemen voor de leiders Marco Idsinga en Erwin Rossenaar en voor de vaste grensrechters Reinoud van Maanen en Eelco Rossenaar. Daarna verplaatste het team en een deel van de ouders zich naar de kantine voor een drankje en een hapje. Daar werden Marco, Erwin, Reinoud en Eelco nog door de spelers verrast met een fraai pakket en was er voor de partners nog een mooie bos bloemen. Zo bleef het nog lang gezellig.

Het team valt gedeeltelijk uit elkaar, want Kyle, Huub van Maanen en Remon Dil gaan naar de senioren. Philip Vane stopt er mee. Studie en voetbal gaan niet meer samen. Helaas, want Philip bewees vandaag nogmaals een prima back te zijn. De rest van het team blijft bij elkaar, wordt aangevuld uit JO17-1 en gaat komend seizoen in de 1e klasse spelen. Een klasse waarin wij met deze prestatieve groep thuis horen.