MEISJES ONDER 17 SNEUVELEN IN HALVE FINALE

Tijdens het eerste Westfriese winterkampioenschap zaalvoetbal voor meisjes onder 17 in sporthal de Opgang te Zwaag is EVC prima voor de dag gekomen. Bijna alle teams bestonden uit meiden van vijftien en zestien jaar oud. Het selectieteam van coach Rolph Meijer en teambegeleidster Viola Kemper bevatte speelsters van vijftien, veertien, dertien en zelfs één van elf jaar jong. Hiermee was dit veruit het jongste team en dachten de deskundigen en vele tegenstanders vooraf dat EVC na de poulewedstrijden de douche kon opzoeken. Niets bleek echter minder waar. Met goed combinatiespel, individuele acties, scorend vermogen, sterk verdedigen en prima keeperswerk bleek de Edammer equipe de verrassing van poule B te worden. Onder positieve verwondering van onze toegewezen gastvrouw Larissa Eggers van Hovocubo en enthousiaste aanmoedigingen van het vele Edammer publiek, deed EVC vriend en vijand versteld staan.
De eerste wedstrijd goed presteren is belangrijk, geeft meteen een lekker gevoel en levert een welkome bijdrage aan het zelfvertrouwen. En dit zou lukken. Het sterke Blokkers werd van het scoren afgehouden door de defensie leidende Anne Prinsze en met een paar fantastische safes van keepster Fenna Swier. En met doelpunten van Nina de Groot en Famke Stuijt werd zelfs brutaal de overwinning gepakt, 2-0.
In de tweede wedstrijd tegen Always Forward moest EVC een snelle achterstand zien goed te maken. En toen liet Faye Suurmond, onze grote smurf van elf jaar, even zien dat haar selectie niet voor niets was geweest. Met twee mooie doelpunten zette zij rood/groen op voorsprong, waarna Famke de strijd definitief besliste, 3-1.
In wedstrijd drie was iedereen echt aan het zaalspelletje gewent en dat maakte EVC meteen tot één van de best voetballende ploegen van dit toernooi, volgens diezelfde deskundigen. Hiermee werd bewezen dat je niet groot en sterk hoeft te zijn, maar gewoon goed kan voetballen. Spirit’30 kwam er niet echt aan te pas, mede door een sterk spelende Daphne de Groot. Er werd naar hartenlust aangevallen en Faye en Famke brachten EVC op een 2-0 voorsprong. Dit bood onze voor de zekerheid mee zijnde Noah Suurmond de gelegenheid om ook enige speelminuten te maken. Er werd niet meer gescoord en plaatsing voor de halve finale was bijna zeker, maar na enig vals spelen van Blokkers tegen Medemblik werd het nog kritiek.
In de vierde en laatste wedstrijd moest Medemblik van EVC winnen en mocht EVC een nederlaag lijden, maar met niet meer dan twee doelpunten verschil. De spanning was enorm, maar EVC opende sterk met een doelpunt van Famke. Het sterke Medemblik gooide alles op alles en onze meiden waren even overrompeld. Alles wat in de vorige wedstrijden wel lukte, lukte nu vaak niet meer en druk nam toe. Het werd, 1-1, 1-2 en zelfs 1-3, maar met een weergaloze redding van Fenna werd ons een erger lot bespaard. Op doelsaldo de tweede plaats bereikt en door naar de halve finale.
Helaas trof EVC hierin Nieuw Roden. Een team uit Drente dat op hoog niveau in een zaalcompetitie uitkomt. Dit was niet echt leuk en ook niet de opzet van dit toernooi. Het was opgezet om veldspeelsters met zaalvoetbal in contact te laten komen.
Met belachelijke hoge uitslagen was Nieuw Roden winnaar van poule A geworden en EVC was eigenlijk bij voorbaat al kansloos. De coach vertelde vooraf dat zijn meiden lekker hun eigen spelletje moesten blijven spelen en dat zij niets fout konden doen, want hij was al zo trots als een aap met zeven staarten dat deze toppers dit hadden bereikt. Het werd uiteindelijk een 5-0 nederlaag en dat was een goede prestatie in vergelijking met de voorgaande resultaten van deze hunebed girls. En daarmee was het uit met de pret, want er werd niet om plaats drie en vier gespeeld.
Tijdens de prijsuitreiking kreeg de winnaar een beker en ook was er een prijs voor de beste speelster en beste keepster. Niemand uit het team van Rolph en Viola. EVC leek het te moeten doen met een tas vol complimenten en dat is ook leuk. Maar ineens werd er nog een extra prijs uit de kast getrokken. Een staande ovatie volgde voor de elf jarige Faye Suurmond, die een enorme beker voor “talent van het toernooi” kreeg overhandigd.
Een prima toernooi van onze toppers waar onze club trots op mag zijn.

De zeer tevreden coach.

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …