In Memoriam Wim de Leng

Afgelopen zondag bereikte ons het nare bericht dat ons Lid van Verdienste Wim de Leng op 28 juli jongstleden op de respectabele leeftijd van 95 jaar is overleden.

Wim is inmiddels in besloten kring begraven. Als EVC willen we toch aandacht aan deze verdrietige gebeurtenis besteden, omdat hij veel voor onze club betekend heeft.

Toen zijn zoons André en Wim bij EVC gingen voetballen, werd Wim al snel benaderd door Piet Bierdrager en Wim Breed. Zij wisten hem te strikken voor het jeugdbestuur. In 1973 trad hij toe tot het jeugdbestuur, waar hij verschillende functies in vervulde. Hij was 2e secretaris, vicevoorzitter en hoofd van de A- en B-pupillen.  Na 12 jaar in het jeugdbestuur ging hij op scheidsrechter cursus. Tot zijn 70e heeft hij talloze wedstrijden gefloten bij de jeugd van EVC. Hier viel altijd weer op wat een natuurlijk overwicht hij had. Elke wedstrijd bracht hij tot een goed einde, een kaart was niet nodig, een praatje ter kalmering volstond.

Al deze inzet, waarbij hij gesteund werd door zijn vrouw, heeft er toe geleid dat EVC hem volkomen terecht heeft benoemd tot Lid van Verdienste, iets waar hij erg trots op was.

Wim was een bescheiden man van weinig woorden, maar hij deed alles perfect en je kon altijd op hem vertrouwen.

Leden, vrijwilligers en bestuur van EVC wensen zijn vrouw An, kinderen Ria, André en Wim, hun partners en de kleinkinderen heel veel sterkte toe. Wim, rust in vrede.

 

Wim de Leng kaart voor op de site

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …