MO15-1 EN MO13-2 WINNEN BEKERPOULE

EVC MO15-1 – WIERINGERMEER MO15-1 4-4 (2-1)

Alle vrouwen en meidenteams waren al uitgeschakeld in het bekertoernooi, maar door diverse afkeuringen en wedstrijdverplaatsingen moesten de MO13-2 en de MO15-1 hun bekerpoule afgelopen zaterdag voltooien. En beide teams hadden nog kans om de poule te winnen en door te stoten naar de knock-outfase.
Na een mooie 1-4 voorsprong uit bij Monnickendam verloor onze MO13-2 alsnog met 7-4, maar door de eerdere zeges en het gunstig uitvallen van de overige uitslagen was EVC evengoed poulewinnaar.
Door het terugtrekken van Spartanen had onze MO15-1 slechts twee tegenstanders in de bekerpoule en daar werd afgelopen woensdagavond uitstekend aan begonnen door met maar liefst 1-13 te winnen bij WMC in Heerhugowaard. De doelpunten kwamen op naam van Liz Kemper 6x, Zylvie van de Pol 4x, Mei-Lan Ooms 2x, en Femke Dijkhuizen.
Zaterdag was de tweede en dus laatste wedstrijd van de poule thuis tegen Wieringermeer. Door de snelle 1-0 voorsprong en het feit dat de tegenstander slechts gelijk had gespeeld tegen WMC werd aan een walk-over gedacht. Deze gedachtegang werkt onderschatting en laconiek spel in de hand en dat was de eerste helft duidelijk merkbaar. De eerste de beste goede tegenaanval leverde meteen de 1-1 op en van het normaal gesproken redelijk goede spel van onze meiden was weinig zichtbaar. Vlak voor de thee werden er dan nog wel enkele leuke aanvallen opgezet en wist Mei-Lan de ruststand op 2-1 te bepalen.
In de tweede helft zag het spel er een stuk beter uit, maar slap verdedigen en de must om te winnen van de tegenstander draaiden de stand volledig om. Het werd zowaar 2-3 en EVC moest minimaal gelijkspelen om de poule te winnen. De aanval werd gezocht en Liz werd ondersteboven gelopen in het strafschopgebied. Penalty, zou je denken, maar de arbiter liep nog in de middencirkel en constateerde wel een overtreding, maar besloot een vrije trap te geven op het randje van de zestien. Met een ferme knal wist captain Femke de 3-3 in de touwen te schieten. Niet lang daarna leidde een typisch voorbeeld van verkeerd en ongelukkig verdedigen de 3-4 in. Esmée Kaan miste de bal volledig, waarna Naoual Yachou met een aanvalsters in haar rug de bal breed uitverdedigde in plaats van keepster Yanniek de Boer in te spelen. De spits profiteerde dankbaar. Enkele minuten voor tijd wist opnieuw Liz met een prachtig schot de 4-4 te maken en dat betekende dat EVC doorgaat naar de knock-outfase.
Beide teams gefeliciteerd en succes in het vervolg van het bekertoernooi.