Swift JO12-1 net ietsje sterker dan EVC JO12-1

Swift JO12-1 – EVC JO12-1 (1-1, rust) 2-1 voor Swift JO12-1
(1-12-2018, 9e wedstrijd najaarscompetitie, seizoen 2018-2019)
Op de eerste dag van december reed EVC JO12-1 in colonne naar het Olympiaplein in Amsterdam-Zuid. Gelukkig waren de parkeermeters in de dagen daarvoor geheel gereviseerd en derhalve mochten de Edammer chauffeurs Pittig-Dokken-voor-een-Plekkie. Een bijkomend voordeel was dat zij vervolgens de vraag ‘Wat zal ik met mijn zaterdagse centen doen?’ niet meer hoefden te beantwoorden.
EVC was weer compleet en dus betraden – vanuit de prachtige catacomben – doelman Tygo Gedikink en zijn metgezellen Zuhair Aitabdellah, Tim Steur, Tim Knegt, Victor Surie, Mahmoud Harah, Niek Pistora, Jesse Joosten, Mike Latdorp en Rick van Velden het veld naast de kantine (maar dat liggen hier alle velden). Een inspectie van de grasmat leerde dat het kunstgras erg snel was. Het advies aan de spelers was derhalve: vaker in de voeten spelen en de bal goed controleren. In de eerste helftwaren de teams erg aan elkaar gewaagd. Dat betekende veel balbezit rond de virtuele middencirkel en weinig kansen. Swift wist één van de mogelijkheden te benutten en leek met een voorsprong de rust in te gaan. Maar dat was buiten de waard (lees: Victor Surie en Tim Steur ) gerekend. Victor trapte het leder, vanuit een corner vanaf links, met een verradelijk effect voor het doel en Tim wist deze ‘spin’ als beste en snelste op waarde te schatten. Met een krachtige kopstoot zette hij Roodgroen weer naast de Amsterdammers. Na de thee-zonder-suiker bleef de status quo een korte periode gehandhaafd maar gaandeweg kwam Swift beter in het spel en ging EVC juist rommeliger spelen. Een gelijkspel leek evenwel aanstaande maar één van de Mokummers wist een ogenschijnlijk ongevaarlijke situatie plots tot doelpunt te promoveren (2-1). In de slotfase was Rick nog dreigend na een fraaie steekpass van Niek maar het mocht niet baten. Een onnodige nederlaag was het resultaat van een wedstrijd waarin de teams ‘gelijk op’ gingen maar waarin Swift uiteindelijk toch ook wel verdiend de zege naar zich toe trok.
Mannen, met een beetje meer durf en met iets meer concentratie hadden we tot een draw kunnen komen. Dat is helaas niet gebeurd. Volgende week voetballen we thuis tegen Roda’23 JO12-2: heel veel succes én …. wees en blijf scherp!
Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …