21-3: ADO’20 B2 – EVC B1 3-1 (1-1)

EVC B1 is er vandaag niet in geslaagd om met een overwinning uit Heemskerk te vertrekken. Net als twee weken geleden in de thuiswedstrijd was koploper ADO’20 B2 de betere ploeg en de 3-1 overwinning was verdiend.

Op veld A, met de gigantische tribune, kwam EVC nog wel aardig uit de startblokken. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Als snel nam ADO het initiatief over en moest EVC achteruit. ADO heeft ook veel fysieke kracht. Het merendeel grote sterke jongens die hun mannetje staan en hun been nooit terugtrekken in het duel. Ook jongens die prima kunnen voetballen. EVC kon daar vandaag te weinig tegenover stellen en zeker op fysiek legden we het in de meeste gevallen af. Tegenvaller was ook dat Huub van Maanen niet wedstrijdfit was en zich na amper 10 minuten moest laten vervangen door C1-speler Eric Tol. Die had al een wedstrijd in de benen, maar speelde alsnog een prima wedstrijd. Klasse Eric! Met wat geluk en een attente doelman Rens van Dijk hield EVC de eerste 20 minuten het doel nog schoon. Een kopbal van ADO kwam tegen de paal, daarna stonden paal en lat een volgende ADO-treffer in de weg. Uit het niets scoorde EVC. Dave Goede ging aan de rechterkant goed door en gaf een voorzet die de doelman door zijn handen liet glippen. Daniël Kemper was attent meegelopen en tikte de 0-1 binnen. Niet veel later viel de gelijkmaker en zo ging we met 1-1 de rust in.

We waren nog geen 5 minuten in de tweede helft aan de gang of de stand was 3-1. Eerst kreeg een ADO-speler teveel ruimte toen hij vanaf de zijkant naar binnenkwam. Dat mag niet, maar we zagen het donderdag jl. bij Ajax ook gebeuren. Het schot van de ADO-speler ging precies over Rens heen en via de onderkant van de lat stuiterde de bal achter de doellijn, 2-1. Daarna ging bij een hoekschop alles mis voor het doel van Rens. Eric stond als enige wel op te letten en werkte de bal nog van de doellijn, waarna hij in tweede instantie alsnog werd binnen geschoten, 3-1. EVC leek rijp voor een grote nederlaag, maar coach Tom Brouwers deed een omzetting die goed uitpakt. Achterin 1 op 1 en proberen met een versterkt middenveld terug te komen in de wedstrijd. Dat ging stukken beter. Grote kansen kregen we niet, maar we kwamen in ieder geval weer op de helft van ADO te spelen. Brian Rossenaar en Dave Goede waren nog dichtbij een treffer met goede schietpogingen, maar de doelman redde het schot van Brian met zijn voet en tikte de bal van Dave netjes uit de hoek. Helaas speelden wij een groot deel van de tweede helft ook met een minder, omdat achtereenvolgens Azeddine Sout (prima gespeeld en hard gewerkt!) en Brian van de KNVB-scheidsrechter een tijdstraf kregen. Ook een ADO-speler overigens. Waarschijnlijk allemaal volgens de regels, maar het zit hem zeker ook in het feit dat scheidsrechters gewoonlijk A-Categorie fluiten. Daar is een kaart geen tijdstraf en dus geven ze nu direct een kaart waar een clubscheidsrechter het anders met een woordje afdoet. Vlak voor tijd leek EVC nog te scoren toen Dave er aan de rechterkant van doorging. Jammergenoeg moest hij te ver naar buiten en kwam zijn schot tegen de buitenkant van de paal. Helaas een 3-1 nederlaag, maar van dit sterke ADO’20 B2 verliezen is geen schande. Gelukkig hebben we deze tegenstander nu al twee keer gehad.

Het kampioenschap en de zo gewenste promotie lijken ver weg, maar dat was ook niet meer reëel gezien de blessuregevallen. We bekijken het nu van week tot week. Volgende week de thuiswedstrijd tegen het onbekende Vitesse’22 B1 uit Castricum. Veel succes!